Νέα
  • ΓΔ: 916.66 +0.14%
  • Τζίρος: 13,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Κρίσιμο επίπεδο οι 920 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Μεικτές τάσεις και ήπιες μεταβολές στην έναρξη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων σήμερα. Είχαν προηγηθεί οι πιέσεις στις ασιατικές αγορές εξαιτίας μακροοικονομικών δεδομένων στην Ιαπωνία. Χθες οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές και τα futures κινούνται σήμερα με ήπιες πτωτικές μεταβολές. Oι ευρωπαϊκές αγορές βασίζονται και στην θετική αναθεώρηση του γερμανικού ΑΕΠ που ουσιαστικά αναστηλώνει τις επενδυτικές ελπίδες για μετοχές και ομόλογα. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,10% κατά την έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας έχοντας ξεπεράσει τις 14.500 μονάδες και βρίσκεται στα υψηλά 3μηνου. Μικρές (οριακές) μεταβολές είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω έχουν και οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί δείκτες.

Ελληνικό χρηματιστήριο: H αντίσταση των 920 μονάδων

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε χθες μία πολύ δυναμική αντίδραση του Γενικού Δείκτη μέσα από blue chips (κυρίως τράπεζες και διυλιστήρια) που τον οδήγησαν στις παρυφές των 920 μονάδων αλλά με σχετικά χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Οι 920 μονάδες αποτελούν μία ισχυρή αντίσταση και ενδεχομένως σήμερα να δούμε δοκιμασία (με κάποιες πωλήσεις) στην προσπάθεια υπέρβασής του. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι τέλος εβδομάδας και οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές θα αποκομίσουν τις υπεραξίες τους. Η έναρξη της συνεδρίασης βρίσκει τον Γενικό Δείκτη σε οριακή υποχώρηση (918 μονάδες) ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές τάσεις. Σήμερα εκτιμάται ότι θα βγουν πωλητές σε τραπεζικές μετοχές και μη χρηματοοικονομικά blue chips που υπερ-απέδωσαν κατά το προηγούμενο διάστημα. Γενικότερα όμως μία ήπια διόρθωση θεωρείται λογική κατά τη σημερινή ημέρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ