Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Σε υψηλό τριμήνου το μπρεντ

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay
Φωτό αρχείου / Πηγή: Pixabay

To ράλι στις αγορές πετρελαίου ώθησε τις τιμές του αργού στα υψηλότερα επίπεδα από την έναρξη της πανδημίας, τροφοδοτούμενο από τις μειώσεις στην παραγωγή και την ανάκαμψη της ζήτησης. 

Τα συμβόλαια μελλοντικής παράδοσης του μπρεντ, που είναι ο δείκτης αναφοράς των ενεργαικών αγορών, αυξήθηκαν περισσότερο από 50% από τα τέλη Οκτωβρίου και πλησιάζουν τα 60 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τις αρχές του 2020, όταν η COVID-19 άρχισε να «ψαλιδίζει» τη ζήτηση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό (WTI) ξεπέρασαν την περασμένη εβδομάδα τα 55 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά εδώ και πάνω από ένα έτος. 

Η ταχύτητα αύξησης των τιμών έχει αιφνιδιάσει ορισμένους επενδυτές και αναλυτές, δεδομένου ότι ο κορονοϊός εξακολουθεί να περιορίζει τη ζήτηση. «Η αγορά έχει σαφώς κάποια δυναμική», δήλωσε εταίρος του hedge fund, Again Capital, που επενδύει σε ενεργειακά παράγωγα. «Το WTI θα στοχεύσει, επίσης, τα 60 δολάρια», πρόσθεσε. 

Το πετρέλαιο ενισχύεται μέσα σε ένα ανάμεικτο οικονομικό πλαίσιο, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή να δείχνουν ότι η αγορά εργασίας έχει ακόμη μακρύ δρόμο για την ανάκαμψή της. Ωστόσο, τα χρηματιστήρια συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, εν μέρει επειδή οι επενδυτές αναμένουν ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης και οι εμβολιασμοί θα ενισχύσουν την ανάπτυξη. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα