Νέα
  • ΓΔ: 1033.02 -0.04%
  • Τζίρος: 87,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 910 μονάδες στην έναρξη ο Γενικός Δείκτης

Ανοδικά ξεκίνησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την χθεσινή διόρθωση επ’ αφορμή των ανησυχιών για τις πολιτικές εξελίξεις στην Κίνα.

Επί της ουσίας, οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την χθεσινή συνεδρίαση υποχώρησαν επειδή οι επενδυτές αποκόμισαν τα κέρδη από την προηγούμενη άνοδο και «προσγείωσαν» τις αποτιμήσεις. Σήμερα ενδέχεται να έχουμε ανοδικές συνεδριάσεις στις περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η εικόνα των περισσότερων αγορών δείχνει ισορροπημένη με μοιρασμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον με τις κινήσεις πωλήσεων. Ο γερμανικός DAX αυξανεται στην έναρξή του κατά 0,2% και παραμένει πέριξ των 14.400 μονάδων, αντίστοιχη άνοδο (0,3%) έχει ο γαλλικός CAC ενώ με άνοδο ξεκίνησαν και οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαικές αγορές όπως η ιταλική, η ολλανδική και η ισπανική.

Ανοδικά ξεκίνησε το ελληνικό χρηματιστήριο - Πάνω από τις 910 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, χθες ο Γενικός Δείκτης διόρθωσε με χαμηλές συναλλαγές, φτάνοντας στις στηρίξεις μεταξύ 905-910 μονάδων. Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 911 μονάδες με άνοδο 0,53%.

Εμφανές το αγοραστικό ενδιαφέρον με 37 μετοχές να κινούνται ανοδικά και 9 να υποχωρούν. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE large Cap) αυξάνεται στα πρώτα λεπτά κατά 0,65% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,33%. Εντονότερα ανοδικά (και δίνουν τον ρυθμό ανόδου) είναι οι τράπεζες (1,02%), οι τηλεπικοινωνίες (0,73%) λόγω ΟΤΕ, τα τρόφιμα-ποτά (0,73%) λόγω Coca Cola HBC , τα προσωπικά προιόντα (1,05%).

Ο Νοέμβριος τελειώνει και οδεύουμε στον Δεκέμβριο ο οποίος είναι παραδοσιακά πτωτικός λόγω αποκόμισης κερδών και κατάστρωση των στρατηγικών ενόψει της νέας χρονιάς. Σ’ αυτό το μοτίβο της έντονης μεταβλητότητας αναμένεται να κινηθούν και οι 20 τελευταίες συνεδριάσεις του 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ