Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Το σήμα Πάουελ δίνει ώθηση - Με το «δεξί» ξεκινούν οι ευρωπαϊκές αγορές

Θετικά ξεκινά η πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου για τις ευρωπαϊκές αγορές. Είχαν προηγηθεί χθες βράδυ οι δηλώσεις του επικεφαλή της FED , Jerome Powell που ουσιαστικά άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Oι αμερικανικοί δείκτες εκτοξεύθηκαν. Ο Dow Jones αυξήθηκε κατά 2,18% φτάνοντας τις 34.500 μονάδες και ο S&P 500 είχε άνοδο πάνω από 3% ξεπερνώντας τις 4.000 μονάδες.

Επίσης χθες είχαμε και τις εκτιμήσεις της Eurostat για τον πληθωρισμό Νοεμβρίου στην Ευρωζώνη και στα μέλη που έδειχναν ότι μάλλον ο πληθωρισμός τιθασεύεται αλλά δεν μειώνεται. Αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο και για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ προκειμένου να προστατευθεί η ανάπτυξη

Σ' αυτό το πλαίσιο, οι περισσότερες ευρωπαικές αγορές έχουν ξεκινήσει ανοδικά, με τον γερμανικό DAX να καταγράφει άνοδο στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης 1,04% , ο γαλλικός CAC αυξάνονταν κατά 0,69% , ο Eurostoxx 50 έχει άνοδο 0,7% και ο ιταλικός MIB κατά 0,61%.

Χρηματιστήριο: Για την υπέρβαση των 920 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο είχαμε μία συνεδρίαση έντονων διακυμάνσεων και αντίρροπων τάσεων στα blue chips αλλά με αίσια κατάληξη χθες. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 912 μονάδες από την άνοδο κυρίως δεικτοβαρών μετοχών (τράπεζες, τεχνολογία, Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο) και μετοχών που δείχνουν ότι έχουν ανθεκτικότητα στην κρίση. Για παράδειγμα η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μηνου της Ιντραλότ δεν ικανοποίησε με αποτέλεσμα η μετοχή να υποχωρήσει κατά 9% περίπου.

Εάν το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθήσει σήμερα τις ευρωπαϊκές τάσεις, τότε ενδεχομένως να έχουμε νέα προσέγγιση ή και υπέρβαση των 920 μονάδων.

Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός (εκτίμηση Νοεμβρίου Eurostat) στην Ελλάδα εμφανίζεται να μειώνεται οριακά τον Νοέμβριο ίσως αποτελέσει ένα επιπλέον θετικό παράγοντα για το ελληνικό χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε σήμερα με οριακές ανοδικές μεταβολές και αναζητεί την τάση για να συνεχίσει υψηλότερα. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να ακολουθήσει την άνοδο των ευρωπαικών αγορών, υπάρχει ισχυρή στήριξη στον Γενικό Δείκτη μεταξύ 905-910 μονάδων. Καθοριστικός θα είναι ο ρόλος των τραπεζικών μετοχών και στην σημερινή συνεδρίαση αλλά και αναμένεται μία ανάκαμψη στη μετοχή του ΟΤΕ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ