Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Κλειδί η πορεία του τραπεζικού κλάδου - Αυξημένη κινητικότητα στο real estate

Πηγή: Eurokinissi

Με ήπια υποχώρηση ξεκινούν την σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, οι αμερικανικές αγορές «μάζεψαν» τις αρχικές υψηλές απώλειες προς το τέλος της συνεδρίασης και έκλεισαν με μικρότερες υποχωρήσεις. Oι επενδυτές στις ΗΠΑ βλέπουν αφ’ ενός ότι η αύξηση επιτοκίων από την FED θα συνεχιστεί με υψηλούς ρυθμούς και αφ’ ετέρου φοβούνται μία περίοδο ύφεσης και αυξάνουν ρευστότητα.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο DAX υποχωρεί -0,26%, ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά -0,10% και -0,04% υποχωρεί ο ιταλικός MIB. Γενικότερα , οι αγορές βρίσκονται εν αναμονή τάσης και της αύξησης επιτοκίων από την EKT. Ο Δεκέμβριος γενικότερα δεν προμηνύεται ανοδικός. Στην καλύτερη περίπτωση να συντηρηθούν αποτιμήσεις ή να έχουν μικρές απώλειες και στην χειρότερη περίπτωση να υπάρχει διορθωτική κίνηση.

Κλειδί η πορεία του τραπεζικού κλάδου στο ελληνικό χρηματιστήριο - Αυξημένη κινητικότητα στον κλάδο real estate

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η χθεσινή συνεδρίαση κινήθηκε κάτω από τον φόβο της μεγάλης διόρθωσης των τραπεζικών μετοχών. Ωστόσο η ανοδική κίνηση κάποιων μη χρηματοοικονομικών blue chips (ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα) βοήθησε να περιοριστούν οι απώλειες.

Ο Γενικός Δείκτης είχε μεγάλη διακύμανση και αφού βρέθηκε στα χαμηλά ημέρας στις 894 μονάδες επέστρεψε προς τις 903 μονάδες με οριακή υποχώρηση. Για την σημερινή συνεδρίαση εάν εκτονωθούν κάπως οι απώλειες στις τραπεζικές μετοχές ίσως δούμε διατήρηση της στήριξης μεταξύ 900-905 μονάδων (όπως ακριβώς συνέβη και χθες). Εάν όμως διατηρηθούν οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές ίσως ο Γενικός Δείκτης επισκεφτεί και πάλι τα επίπεδα των 890 μονάδων. Βέβαια υπάρχουν και τα μη χρηματοοικονομικά blue chips όπως ο Μυτιληναίος, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ , ο ΟΠΑΠ, η Jumbo, τα ΕΛΠΕ, η Motor Oil, η Τέρνα Ενεργειακή, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθώς και μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που μπορούν να λειτουργήσουν αντίρροπα στις τράπεζες και να ισορροπήσουν το κλίμα. Να επισημάνουμε ότι ο κλάδος του Real Estate κινείται ιδιαίτερα επιθετικά με αγορές πολλών επαγγελματικών ακινήτων σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ