Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Καγκελάριος: Το momentum της ΤΕΝΕΡΓ, το ράλι της Motor Oil και οι πτήσεις της Mytilineos

Στην αρχή της συνεδρίασης, η πτώση των αμερικανικών αγορών έμοιαζε αρκετά ήπια. Μία συνηθισμένη πτώση, θα έλεγαν κάποιοι.  Σταδιακά όμως οι πωλήσεις έγιναν πιο επιθετικές με αποτέλεσμα να ανοίξουν οι αρνητικές μεταβολές στους βασικούς δείκτες  Μέχρι τις 22.00 ώρα Ελλάδος, οι 3 μεγαλύτεροι δείκτες κατέγραφαν υποχώρηση πάνω από 1,5%.

JP Morgan

Οι καταναλωτές έχουν 1,5 τρισ. σε πλεονάζουσες αποταμιεύσεις από τα μέτρα τόνωσης της πανδημίας και δαπανούν μεσοσταθμικά 10% περισσότερο σε σχέση με το 2021, είπε o Jamie Dimon της JP Morgan. "Ο πληθωρισμός διαβρώνει τα πάντα και το 1,5 τρισ. δολ. θα εξαντληθεί κάποια στιγμή στα μέσα του ερχόμενου έτους", συνέχισε ο CEO της JP Morgan. Κάτι τέτοιο "θα μπορούσε κάλλιστα να εκτροχιάσει την οικονομία και να προκαλέσει ήπια ή και σοβαρή ύφεση, αυτή για την οποία οι άνθρωποι ανησυχούν".

Τράπεζες: Εκτονώνεται η πίεση;

Αν δούμε την χθεσινή εξέλιξη της συνεδρίασης για τις 4 συστημικές μετοχές θα καταλάβουμε ότι αφ’ ενός εκτονώνονται οι πιέσεις και αφ’ ετέρου οι μετοχές έχουν φτάσει σε  επίπεδα επαναγοράς. Δεν γνωρίζουμε εάν συνεχιστεί η πίεση.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Πολύ μεγάλη άνοδος και με πολλές συναλλαγές. Η ‘πιο μεγάλη ώρα’ είναι τώρα λοιπόν. Λέτε το  νέο έτος να βρεί την Τέρνα Ενεργειακή σε ξένα χέρια;

Jumbo: Μεγάλη άνοδος στη μετοχή και με πολλές συναλλαγές

Για την Jumbo, τα έχουμε πει πολλές φορές. Η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μεγάλο τζίρο το τελευταίο μήνα και απ’ ότι μαθαίνουμε οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των τελευταίων ετών.

Attica Bank: Μεγάλο ποσοστό έχει ο ΕΦΚΑ αλλά πολύ περισσότερα τα ακίνητα

Tο ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει o e-ΕΦΚΑ διαμορφώνεται πλέον σε 8,4% από 10,3%.  Όμως τα περισσότερα ακίνητα που έχει η Attica Bank είναι ενυπόθηκα στον ΕΦΚΑ. Υπάρχουν αρκετά λεφτά εκεί.

Κτήμα Λαζαρίδη

Αναφορικά με τις προοπτικές για την τρέχουσα χρήση, η Διοίκηση εκτιμά ότι τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου και της Μητρικής θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν ικανοποιητική πορεία και κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός αβεβαιότητας ως προς την εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης και την άνοδο των τιμών γενικότερα, είναι δύσκολο να γίνει αξιόπιστη εκτίμηση για την επίδραση του τελευταίου τριμήνου στα συνολικά κέρδη της χρήσης. Ο συνολικός καθαρός τραπεζικός δανεισμός παρουσιάζει αύξηση σε σχέση με το εξάμηνο,  καθώς ο Όμιλος έκανε χρήση διαθεσίμων εντός του τρίμηνου για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου του

Motor Oil: Ξεπέρασε τα 20 ευρω

Όταν η μετοχή έφτασε στα 20 ευρώ τη προηγούμενη Τετάρτη, λίγοι φαντάζονταν ότι θα συνεχίσει την ανοδική κούρσα. Διόρθωσε Πεμπτη - Παρασκευή και χθες έκανε πάλι την υπέρβαση των 20 ευρώ φτάνοντας στα 20,5 ευρώ.  Όσο το πετρέλαιο κινείται ανοδικά, τότε τα κέρδη του ομίλου θα αυξάνονται.

ΕΛΠΕ: Σε μεγάλο discount με τον ανταγωνισμό

Η μετοχή των ΕΛΠΕ βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τον ευρωπαικό ανταγωνισμό της (και τον ελληνικό). Η μετοχή αγοράζεται αρκετά μέσα στο 9μηνο αλλά φαίνεται ότι το ράλι θα συνεχιστεί όσο η μετοχή υποαποδίδει.

Μυτιληναίος: Συνεχίζει προς νέα ιστορικά υψηλά

Όχι μόνο ξεπέρασε τα 18 ευρώ αλλά στοχεύει στα 19 ευρώ. Η μετοχή φλερτάρει με ιστορικά υψηλά. Θα το ψάξουμε στην σημερινή συνεδρίαση, μήπως και η μετοχή φτάσει σε ιστορικά υψηλά.

Πηγή: Eurokinissi

ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ξεκινάει η αξιολόγηση για τα 408 επενδυτικά σχέδια, ύψους 402.646.799 ευρώ, που υποβλήθηκαν σε τρεις δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, «Ελλάδα 2.0», με επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα. Η υλοποίηση του συνόλου των παραπάνω επενδύσεων, μπορεί να οδηγήσει σε κινητοποίηση πόρων, ύψους 813.819.348 ευρώ. Από τα 408 επενδυτικά σχέδια, τα 386 (δηλαδή σχεδόν το 95% του συνόλου), προϋπολογισμού 321.287.309 ευρώ, έχουν υποβληθεί από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με το ποσό της κινητοποίησης να αντιστοιχεί σε 626.798.488 ευρώ

Ο λόγος για τις δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 328.638.000 ευρώ:

  1. Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων,
  2. Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα και 3. Πράσινος Αγροτουρισμός.

Η Deutsche Bank και η Rabobank κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε καρτέλ κρατικών ομολόγων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία μπορεί να επιβάλει πρόστιμο σε εταιρείες έως και 10% του παγκόσμιου τζίρου τους για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, δήλωσε ότι έστειλε κατηγορητήριο στις τράπεζες, γνωστό ως δήλωση ενστάσεων.

Η εποπτική αρχή της Κομισιόν ανέφερε ότι οι δύο τράπεζες συντόνιζαν τις στρατηγικές τιμολόγησης και διαπραγμάτευσης κρατικών ομολόγων σε ευρώ και σε καλυμμένα και κρατικά εγγυημένα ομόλογα μεταξύ 2005-2016. Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, ορισμένοι από τους traders των τραπεζών επικοινωνούσαν κυρίως μέσω email και chatrooms.

Πετρέλαιο – Νέα υποχώρηση τιμής

Βαριές απώλειες κατέγραψαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί σε νέο χαμηλό έτους, ενώ το Brent να κλείνει για πρώτη φορά από τις αρχές Ιανουαρίου κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι.

Η κίνηση στην αγορά του πετρελαίου ακολουθεί την αναστάτωση που επικρατεί και στις αγορές των μετοχών, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία αυξάνουν τους φόβους πως η FED θα συνεχίσει ακάθεκτη την πολιτική σύσφιξης οδηγώντας τελικά σε ύφεση.

  • Aποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ