Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Στις 910,29 μονάδες έκλεισε ο ΓΔ

Πηγή: Eurokinissi

Πτωτικοί ρυθμοί στις διεθνείς κεφαλαιαγορές επικρατούσαν κατά τις 17.00 ώρα Ελλάδος. Οι φόβοι της ύφεσης και της διατήρησης του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα καθώς και οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων ενόψει τέλος του χρόνου συντηρούν τις ρευστοποιήσεις στα χρηματιστήρια.

Η - μάλλον θετική- είδηση που βγήκε από την Κίνα (εγκαταλείπει) την zero covid πολιτική φαίνεται ότι δεν επηρέασε τόσο πολύ τις χρηματιστηριακές αγορές που συνέχισαν την καθοδική τους πορεία. Σε ότι αφορά την άνοδο των επιτοκίων από FED και ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα, οι αγορές είχαν προεξοφλήσει κάποια ηπιότερη άνοδο αλλά φαίνεται ότι μάλλον επιστρέφουμε στις παλιές εκτιμήσεις, ότι δηλαδή η άνοδος θα είναι υψηλή.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, (λίγο μετά τις 17.00) υποχωρούσαν με ελεγχόμενους ρυθμούς , ο DAX (-0,36%), o CAC (-0,22%) και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 (-0,23%) ενώ οριακά ανοδικά κινείται ο MIB. Οι αμερικανικές αγορές χαρακτηρίζονταν από πίεση στις τεχνολογικές μετοχές, ο Dow Jones και ο S&P 500 υποχωρούσαν κατά 0,2% ενώ μεγαλύτερες πιέσεις είχε εκείνη τη χρονική περίοδο ο Nasdaq.

Γενικός Δείκτης: Υπέρβαση των 910 μονάδων με πρωταγωνιστές τα blue chips

H αναθέρμανση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τα τραπεζικά blue chips (είχαμε αναφέρει και στο πρωινό σχόλιο) σε συνδυασμό με την συνέχιση των αγορών σε συγκεκριμένα μη χρηματοοικονομικά blue chips, οδήγησαν τον Γενικό Δείκτη στις 910,29 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα (83 εκατ. ευρώ) με μεγάλες συναλλαγές σε Eurobank, ΟΤΕ, Μυτιληναίο και Alpha Bank με πολλά πακέτα. Ενδεικτικά , στην Εurobank άλλαξαν χέρια περίπου 10 εκατ. μετοχές μέσω πακέτων.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 59 ήταν ανοδικές και οι 49 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,67%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE Mid Cap κατά 0,37%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Υγείας (1,32%), Βιομηχανικών προϊόντων (1,32%), Τράπεζες (1,25%). Στον αντίποδα, την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν Πρώτες Υλες (-1,31%), Τρόφιμα-Ποτά (-0,23%). Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες συναλλαγές ήταν οι Eurobank, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Μotor Oil, ΟΠΑΠ.

Πλέον ο στόχος είναι να σταθεροποιηθεί η αγορά (Γεν. Δείκτης) στα επίπεδα των 905-920 μονάδων προκειμένου να ξεπεραστεί επιτυχώς το αναμενόμενο κύμα πωλήσεων του Δεκεμβρίου. Από το νέο χρόνο οι επενδυτές θα ακολουθήσουν διαφορετικές στρατηγικές.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ