Νέα
  • ΓΔ: 1043.98 +1.05%
  • Τζίρος: 48,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 915,99 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

Ανοδικά συνέχισαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές στο τέλος της εβδομάδας και έτσι κάλυψαν τις απώλειες της προηγούμενης Παρασκευής και της Δευτέρας. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν επιστρέψει στα επίπεδα τέλος Νοεμβρίου και πλέον οι αγορές περιμένουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

O γερμανικός DAX , στις 17.00 ώρα Ελλάδος κατέγραφε άνοδο 0,68% ,ο γαλλικός CAC 0,4%, ο ολλανδικός AEX 0,7%, ο ισπανικός IBEX 0,58% και ο ιταλικός MIB 0,13%.

Στην Αμερική, η εβδομάδα τελειώνει με υποχώρηση δεικτών (στην έναρξη τουλάχιστον) εξαιτίας του πληθωρισμού και των φόβων ότι η FED δεν θα ‘μαλακώσει’ τις ανόδους των επιτοκίων μέσα στον Δεκέμβριο. Λίγη ώρα μετά την έναρξη των αμερικανικών συνεδριάσεων ο Dow Jones υποχωρούσε κατά (-0,25%), ο S&P 500 υποχωρούσε οριακά (-0,07%) και ο Nasdaq κατά (-0,27%). Οι συνεδριάσεις συνεχίστηκαν με αυξημένη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων.

Ασταθής ισορροπία στο ελληνικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Ο Γενικός Δείκτης και ευρύτερα η χρηματιστηριακή αγορά έδειξε σημάδια σταθεροποίησης πάνω από τις 915 μονάδες στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και μία μικρή μεταβλητότητα μεταξύ του ανώτατου σημείου της ημέρας (918,55 μ) και του χαμηλού ημέρας στις 912 μονάδες. Η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά προς το τέλος της συνεδρίασης, φάνηκε ότι επηρεάστηκε από τις διορθωτικές τάσεις και εντολές πώλησης ξένων χαρτοφυλακίων σε blue chips.

Ο Γενικός δείκτης έκλεισε, στις 915,99 μονάδες (σχεδόν στα επίπεδα που ξεκίνησε) με άνοδο 0,06% . Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλή , στα 46,7 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 53 έκλεισαν ανοδικά και οι 44 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,06% και ο δείκτης Mid Cap 0,54%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (1,77%), οι Τράπεζες (0,52%), τα Ταξίδια-Αναψυχή (0,41%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Τηλεπικοινωνιών (-0,99%) λόγω ΟΤΕ, Προσωπικών-Οικιακών Προιόντων (-0,58%), Πετρελαίου-Αερίου (-0,56%). Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν: Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank, Εurobank, ΑΔΜΗΕ , Motor Oil.

Η επόμενη εβδομάδα θα διαμορφώσει και το τέλος της χρονιάς

H σημερινή συνεδρίαση δεν είχε ιδιαίτερα αίσια κατάληξη, αφού ο Γεν. Δείκτης υποχώρησε στο τελευταίο ημίωρο σχεδόν τα συνεδρίασης αλλά ωστόσο διατηρήθηκαν τα

ισχυρά επίπεδα στήριξης πάνω από τις 910 μονάδες. Η επόμενη κρίσιμη εβδομάδα θα δείξει (λόγω ανακοίνωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ) εάν η αγορά θα παραμείνει σε ανοδικό κανάλι ή θα δοκιμάσει χαμηλότερα επίπεδα. Όσο οδεύουμε προς το τέλος του χρόνου, τόσο οι πιθανότητες για πτωτικές συνεδριάσεις θα αυξάνονται.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ