Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Η χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο για τον Dow Jones

Πηγή: AP

«Eσβησε» γρήγορα η προσπάθεια αντίδρασης της Wall Street, καθώς επέστρεψε στις απώλειες, κλείνοντας παράλληλα με πτώση και σε εβδομαδιαία βάση.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής (9/12) ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,90% στις 33.476,46 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,74% στις 3.934,16 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε πτωτικά κατά 0,70% στις 11.004,62 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 2,8%, τον S&P 500 να χάνει 3,4% και τον Nasdaq να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση στο -4%. Αυτή ήταν η χειρότερη εβδομάδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τον Dow Jones, καθώς σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες στο 5νθήμερο από την αντίστοιχη περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι σημερινές απώλειες οφείλονται στα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, τα οποία συντήρησαν τις ανησυχίες για τα περιθώρια αύξησης του επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,3% σε μηνιαία βάση, πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για άνοδο 0,2%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης κινήθηκε 7,4% υψηλότερα.

Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, σημειώνοντας καλύτερη του αναμενόμενου επίδοση από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπιστήμιο του Michigan ενισχύθηκε στις 59,1 μονάδες από 56,8 τον Νοέμβριο, ενώ οι αναλυτές έβλεπαν άνοδο στις 57 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών σκαρφάλωσε στις 60,2 μονάδες από 58,8 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε ετήσια βάση υποχώρησαν στο 4,6% από 4,9% τον Νοέμβριο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ