Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις παρυφές των 940 μονάδων ο Γενικός Δείκτης - Ελπίδες για αφύπνιση των συναλλαγών

Πηγή: Eurokinissi

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα το πρωί μετά το ενθαρρυντικό χθεσινό ξεκίνημα της χρονιάς. Η εθιμοτυπική άνοδος χθες φαίνεται ότι μετριάζεται σήμερα εν αναμονή και των αμερικανικών αγορών το απόγευμα και οι τάσεις είναι σαφώς επηρεασμένες από τις προβλέψεις των αναλυτών (αλλά και του ΔΝΤ) ότι η φετινή χρονιά θα είναι μία χρονιά-πρόκληση. Κατά την έναρξη των ευρωπαικών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX αυξάνονταν κατά 0,27% στις 14.100 μονάδες, ο γαλλικός CAC είχε άνοδο 0,17%, ο Eurostoxx 50 αυξανόταν κατά 0,33% και ο ιταλικός MIB κατά 0,19%. Εκτός Ευρωζώνης , πολύ δυνατή η πρώτη συνεδρίαση του έτους (χθες ήταν κλειστά) για τον FTSE 100 στο Λονδίνο.

Στον τομέα των εμπορευμάτων, έχουμε μικρή άνοδο των τιμών πετρελαίου ( Brent και WTI) , άνοδο σε χρυσό, ασήμι και χαλκό ενώ νέα μεγάλη υποχώρηση είχαμε χθες στην τιμή του φυσικού αερίου.

Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά: Στις παρυφές των 940 μονάδων ο Γενικός Δείκτης

Στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είχαμε μία καλή μεν συνεδρίαση χθες σε επίπεδο τιμών αλλά εξαιρετικά υποτονική σε επίπεδα συναλλαγών (μόλις 19 εκατ. ευρώ), γεγονός που αποδίδεται στην πρεμιέρα της χρονιάς. Οι ελπίδες της αγοράς είναι ότι σήμερα (ανεξάρτητα πορείας και τιμών) θα έχουμε αφύπνιση των συναλλαγών και μία «κανονική» συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκινά στις 939,7 μονάδες με άνοδο 0,38%. Η αγορά περιμένει συνέχιση της ανόδου των τραπεζικών μετοχών όπως στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και στην αρχή της συνεδρίασης ο κλαδικός τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,69%. Οι τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ) έχουν καλή εικόνα 0,55% ενώ η πλειονότητα των δεικτών κινείται ανοδικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξάνονταν κατά 0,31% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,14%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ