Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Hπια άνοδος στα ευρωπαικά χρηματιστήρια - Κρίσιμα τα επίπεδα των 950 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη

Πηγή: Eurokinissi

Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές παίρνουν την σκυτάλη σήμερα από την άνοδο των ασιατικών αγορών (λόγω του ανοίγματος των συνόρων με το Χονγκ Κονγκ) και, με την σειρά τους, θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική κίνηση της Παρασκευής και γενικότερα της πρώτης εβδομάδας του χρόνου.

Στα πρώτα λεπτά των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων (λίγο μετά τις 10.00) βλέπουμε ότι περισσότεροι δείκτες είναι ήπια θετικοί (με εξαίρεση τον ισπανικό). Η άνοδος προέρχεται κυρίως από την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο όπως έδειξαν τα στοιχεία της Παρασκευής.

Επίσης η μείωση του ενεργειακού κόστους δείχνει να βοηθά τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες. Η Γερμανία ανακοίνωσε αύξηση της βιομηχανικής της παραγωγής γεγονός που ώθησε όλες τις μετοχές των βιομηχανικών κλάδων της Ευρώπης σε υψηλότερα επίπεδα. Σήμερα θα πρέπει να προσέξουμε λίγο και την άνοδο των αποδόσεων των ευρωπαϊκών ομολόγων η οποία είναι ενδεικτική των τάσεων που έχει η ΕΚΤ ως προς τις αυξήσεις επιτοκίων.

Έναρξη με άνοδο 0,3% στις 954 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθεί την ήπια άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών και κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,3% στις 954 μονάδες.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, τα επίπεδα των 950 μονάδων που διαμόρφωσε ο Γενικός Δείκτης την προηγούμενη εβδομάδα (4 συνεδριάσεων) ήρθε μετά από έντονη ανοδική κίνηση (πάνω από 5%) των 4 τραπεζικών μετοχών αλλά και της Attica Bank, την θεαματική ανάκαμψη των μετοχών ενέργειας (ΔΕΗ, Mυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή), των κατασκευαστικών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, AVAX), των διυλιστηρίων (Motor Oil, ΕΛΠΕ), των προσωπικών οικιακών προιόντων (JUMBO) αλλά και των βιομηχανικών (ΕΛΧΑ ,Cenergy). Ανάκαμψη είχαμε και για την μετοχή του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ την προηγούμενη εβδομάδα.

Αρκετές απ’ αυτές τις μετοχές πρωταγωνιστούν και κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Έντονα θετικό είναι το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων (αναλογία 3 ανοδικές/1 πτωτική) κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο Χ.Α.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ