Νέα
  • ΓΔ: 1215.89 +1.30%
  • Τζίρος: 49,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Στις 962,22 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Eurokinissi

Στον ρυθμό του πληθωρισμού κινούνται οι αμερικανικές αγορές ενώ οι ευρωπαϊκές καταγράφουν ήπια πτώση ενθυλακώνοντας τα κέρδη τους από το μίνι ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν ξεκινήσει ήπια ανοδικά προσδοκώντας έναν αποκλιμακούμενο πληθωρισμό. Λίγο μετά τις 17.00 ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones είχε άνοδο 0,2%, ο S&P 500 επίσης αυξάνοταν κατά 0,2% και ο Nasdaq είχε άνοδο 0,39%.

Στην Ευρώπη την ίδια στιγμή, ο DAX υποχωρούσε κατά 0,18%, ο CAC (-0,35%), o Εurostoxx (-0,25%) και ο MIB (-0,15%).

Εάν ο πληθωρισμός ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί είναι χαμηλότερος από τις προσδοκίες, το ράλι στις μετοχές και τα αμερικανικά ομόλογα θα συνεχιστεί. Ειδάλλως θα υπάρξει διορθωτική κίνηση στις επόμενες συνεδριάσεις.

Ελληνικό χρηματιστήριο : Συσσώρευση στα ίδια επίπεδα αλλά με έντονη μεταβλητότητα

Έντονη μεταβλητότητα είχε ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο (άλλαξε 3 φορές πρόσημο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης) και τελικά κατέληξε στα ίδια επίπεδα που είχε στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Το τέλος της συνεδρίασης βρήκε τον Γεν. Δείκτη στις 962,22 μονάδες με -0,06%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 82 εκατ. ευρώ και από τις μετοχές που διακινήθηκαν οι 43 έκλεισαν ανοδικά και οι 63 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης μεταβλήθηκε κατά -0,27% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά -0,26%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1,91%), Κατασκευών-Υλικών (1,7%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (-1,82%), Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,55%), Βιομηχανικών προιόντων (-0,59%). Ο τραπεζικός δείκτης ήταν στα ίδια επίπεδα (-0,01%)

Οι μετοχές με την μεγαλύτερη αξία συναλλαγών ήταν οι Alpha Bank, Πειραιώς, Motor Oil, Jumbo, Eurobank, ETE και Μυτιληναίος. Το γεγονός ότι ο Γ.Δ συσσωρεύει πάνω από τις 960 μονάδες και μάλιστα με αυξημένους όγκους συναλλαγών ουσιαστικά δείχνει ότι η αγορά περιμένει ειδήσεις προκειμένου να διαμορφώσει την επόμενη βραχυπρόθεσμη τάση της.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ