Νέα
  • ΓΔ: 1024.75 +0.90%
  • Τζίρος: 88,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Ρεκόρ εκδόσεων τον Ιανουάριο έφερε η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρώπη

Νέο ρεκόρ Ιανουαρίου καταγράφουν οι πωλήσεις ομολόγων στην Ευρώπη, καθώς το κλίμα στις αγορές της περιοχής έχει βελτιωθεί αισθητά αναζωπυρώνοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται πως οι εκδόσεις ομολόγων σε Βρετανία και ΕΕ ώθησαν τον όγκο των πωλήσεων πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των 239 δισ. ευρώ, στα 244 δισ. ευρώ μέσα στο μήνα.

Το προηγούμενο ρεκόρ Ιανουαρίου, στα 239 δισ. ευρώ, είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2020.

Μάλιστα, το τελικό νούμερο του μήνα αναμένεται να κινηθεί ακόμη πιο ψηλά μέχρι το «κλείσιμο» του Ιανουαρίου.

Ήδη σήμερα έχουν λάβει χώρα νέες εκδόσεις ομολόγων συνολικής αξίας άνω των 15 δισ. ευρώ, με κυριότερη την προσφορά βρετανικών ομολόγων ύψους 6 δισ. στερλίνων.

Μόνο την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Ιανουαρίου, συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 δισ. ευρώ από εκδόσεις ομίλων όπως η Deutsche Bank και η Credit Agricole SA.

Παράθυρο επενδυτικής ευκαιρίας

H μείωση της αθρόας και φτηνής χρηματοδότησης έχει οδηγήσει πολλούς ομίλους, μεταξύ τους και τις τράπεζες, να στραφούν στις αγορές προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια για να αποπληρώσουν τα φτηνά δάνεια που λάμβαναν από την ΕΚΤ κατά την πανδημία.

Με το επενδυτικό κλίμα στις αγορές να έχει, λοιπόν, βελτιωθεί με την είσοδο της χρονιάς πολλοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μικρό παράθυρο ευκαιρίας που άνοιξε, πριν η ΕΚΤ ανεβάσει κι άλλο τα επιτόκια τους επόμενους μήνες.

Άλλωστε, το κόστος δανεισμού θα ανέβει κι άλλο και θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα σε υψηλά επίπεδα, όπως έχουν επισημαίνει ξανά και ξανά μέλη του συμβουλίου της ΕΚΤ.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ