Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μετοχικά κεφάλαια: Εισροές για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα - Πιο ελκυστικά τα ευρωπαϊκά

Πηγή: Eurokinissi

Εισροές για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα από την αρχή του έτους είχαν τα μετοχικά κεφάλαια παγκοσμίως, με το κλίμα να διατηρείται θετικό εν μέσω μείωσης των φόβων για ύφεση και ελπίδων για μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed.

Τα στοιχεία της Refinitiv Lipper έδειξαν ότι τα μετοχικά κεφάλαια είχαν καθαρές εισροές 3,23 δις. δολαρίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έως τις 25 Ιανουαρίου, έναντι καθαρών αγορών 5,16 δις. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο στο δ’ τρίμηνο  του 2022 και συγκεκριμένα με ετήσιο ρυθμό 2,8% έναντι 3,1% στο γ’ τρίμηνο.

Νωρίτερα στην εβδομάδα, η έρευνα μεταξύ των υπευθύνων αγορών των επιχειρήσεων (PMI) έδειξε βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Ιανουάριο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι αναμενόταν.

Στην αιχμή τα ευρωπαϊκά κεφάλαια

Οι εισροές στα ευρωπαϊκά και ασιατικά μετοχικά κεφάλαια ανήλθαν σε 3,15 και 1,36 δις. δολάρια, ενώ υπήρξαν καθαρές εκροές 1,14 δις. δολαρίων από τα αμερικανικά κεφάλαια.

Εκροές σημειώθηκαν σε πολλά κλαδικά κεφάλαια, με αυτά που επενδύουν σε μετοχές του κλάδου υγείας, του βιομηχανικού και χρηματοπιστωτικού κλάδου να καταγράφουν εκροές 1,8 δις. δολαρίων, 695 εκατ. και 687 εκατ. δολαρίων, αντίστοιχα.

Μεγάλες εισροές στα ομολογιακά 

Στα ομολογιακά κεφάλαια καταγράφηκαν καθαρές εισροές 11,35 δις. δολαρίων για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ τα κεφάλαια που επενδύουν στην αγορά χρήματος υπέστησαν εκροές 12,25 δις.  δολαρίων.  

Τα κεφάλαια που επενδύουν σε πολύτιμα μέταλλα προσέλκυσαν εισροές 1,19 δις. δολαρίων, που αποτελούν τις μεγαλύτερες 9μήνου, αλλά τα ενεργειακά κεφάλαια είχαν εκροές 87 εκατ. δολαρίων.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ