Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλικά ομόλογα: Νέο ιστορικό χαμηλό λόγω Ντράγκι

Μάριο Ντράγκι / Πηγή: AP Newsroom
Μάριο Ντράγκι / Πηγή: AP Newsroom

Σε νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ υποχώρησε σήμερα η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου, ενώ το spread του με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2015, καθώς ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να αναλάβει πρωθυπουργός της Ιταλίας. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας έχει μειωθεί κατά 20 μονάδες βάσης (0,2 της ποσοστιαίας μονάδας) από τις αρχές Φεβρουαρίου. Η απόδοση των 10ετών τίτλων σημείωσε το ιστορικό χαμηλό 0,426%, ενώ πριν από λίγο διαμορφωνόταν στο 0,442%. Το spread με τα αντίστοιχα γερμανικά ομόλογα διαμορφωνόταν περί τις 90 μονάδες βάσης, έχοντας μειωθεί 26 μονάδες βάσης στον Φεβρουάριο. Η απόδοση των 30ετών ομολόγων υποχωρούσε σήμερα 3 μονάδες βάσης στο 1,384%, κοντά στο ιστορικά χαμηλό 1,37%. 

Εχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη σχεδόν όλων των ιταλικών πολιτικών κομμάτων, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι πιθανό να υποβάλει σήμερα στον πρόεδρο, Σέρτζιο Ματαρέλα, τη λίστα των υπουργών της κυβέρνησής του και να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της. 

Αντανακλώντας τον μειωμένο κίνδυνο των ιταλικών ομολόγων, το spread με τα ισπανικά ομόλογα μειώθηκε επίσης κοντά στις 30 μονάδες βάσης. Η σημαντική πτώση του κόστους δανεισμού προκάλεσε, επίσης, προσδοκίες στην αγορά ότι η Ιταλία μπορεί να επωφεληθεί από το ευνοϊκό πλαίσιο για να εκδώσει χρέος με πολύ μεγάλη διάρλεια. 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, δήλωσε σήμερα ότι είναι βέβαιος πως η κυβέρνηση Ντράγκι θα ολοκληρώσει επιτυχώς τα επόμενα βήματα που απομένουν για να αντληθούν γρήγορα τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα