Νέα
  • ΓΔ: 900.65 -0.31%
  • Τζίρος: 57,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πετρέλαιο: Σταθεροποίηση των τιμών μετά τη χθεσινή πτώση

Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay
Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου / Πηγή: Pixabay

Σταθεροποιητικά κινούνται σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, οι τιμές του πετρελαίου μετά τη χθεσινή πτώση που προκάλεσε η πρόβλεψη του ΟΠΕΚ για μείωση της ζήτησης αργού. 

Η τιμή του μπρεντ υποχωρούσε το μεσημέρι 34 σεντς ή 0,6% στα 60,80 δολάρια το βαρέλι, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε και στις 16.45 (ώρα Ελλάδας) διαμορφωνόταν στα επίπεδα που έκλεισε χθες (61,16 δολάρια). Χθες, το μπρεντ είχε υποχωρήσει κατά 0,5%. Το αμερικανικό αργό (WTI) κατέγραφε σημείωνε απώλειες 0,7% στα 57,85 δολάρια, αλλά πριν λίγο ανέκαμψε και κινείτο κοντά στα χθεσινά επίπεδα (58 δολάρια). 

Και οι δύο τιμές καταγράφουν κέρδη σε εβδομαδιαία βάση. Το πετρέλαιο έφθασε την Τετάρτη στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020. Οι τιμές αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, εν μέρει λόγω των μειώσεων στην παραγωγή από τις χώρες του ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του.

Αυτή την εβδομάδα, ωστόσο, ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι αναμένει βραδύτερη από ό,τι περίμενε ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου το 2021, μειώνοντας την πρόβλεψη του κατά 110.000 βαρέλια την ημέρα στα 5,79 εκατ. βαρέλια.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας ανέφερε ότι η προσφορά πετρελαίου εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση, σημειώνοντας ότι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού αναμένεται να στηρίξουν τη ζήτηση. 

Τα στοιχεία για τη ζήτηση στην Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου, έδειξαν επίσης μία «χλωμή» εικόνα. Ο αριθμός των Κινέζων που ταξίδεψαν στη χώρα τους εν όψει της κινέζικης πρωτοχρονιάς μειώθηκε 70% σε σχέση με το 2019 καθώς οι περιορισμοί για τον κορονοϊό μείωσαν τις εσωτερικές μετακινήσεις. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ