Νέα
  • ΓΔ: 1052.43 +0.71%
  • Τζίρος: 63,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: «Σκαρφάλωσε» στις 1035 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πηγή: Intime

H μικρή αύξηση επιτοκίων (0,25%) από την FED αποτελεί έναυσμα για μία ακόμη ανοδική κίνηση στα χρηματιστήρια και αναμονή για την αντίστοιχη (μικρή) αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ και την BoE. Σήμερα αναμένται να έχουμε νέα από την ΕΚΤ που -σύμφωνα με την ρητορική της κ. Λαγκάρντ- θα συνεχίσει τον «επιτοκιακό πόλεμο» κατά του πληθωρισμού.

ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν ανοδικά την σημερινή συνεδρίαση (εν αναμονή της ΕΚΤ) με τον γερμανικό DAX να αυξάνεται κατά την έναρξη κατά 0,57%, ο γαλλικός CAC να καταγράφει άνοδο 0,58% και αντίστοιχη άνοδο να έχει ο ιταλικός MIB. Ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 είχε άνοδο 0,69%.

«Έπιασε» τις 1035 μονάδες (0,7%) με την έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης μετά την αναρρίχηση προς τις 1.030 (με κλείσιμο στις 1.027 μονάδες) εάν ακολουθήσει τις ευρωπαικές αγορές θα κάνει κίνηση υπέρβαση των 1.035 μονάδων που είναι το υψηλό της 8ης Δεκεμβρίου 2014 (έκτοτε άρχισε παρατεταμένη υποχώρηση).

Η κινητικότητα που υπάρχει στον τραπεζικό κλάδο αποτελεί την «βενζίνη στη μηχανή» του ελληνικού χρηματιστηρίου. Εάν οι τραπεζικές μετοχές (οι 4 συστημικές ή έστω κάποιες απ' αυτές) συνεχίσουν την ανοδική τους κίνηση θα ανοίξουν τον δρόμο για υψηλότερα επίπεδα. Η αγορά αναμένει συνέχιση της ανόδου από Μυτιληναίο , ΔΕΗ, Jumbo, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή , Motor Oil , ΕΛΠΕ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΧΑ, Cenergy και ευελπιστεί για μία πιο συνεπή ανοδική κίνηση από ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Coca Cola HBC που παρουσιάζουν αυξημένη μεταβλητότητα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 1035 μονάδες με άνοδο 0,7%. Πρωταγωνιστές της ανόδου είναι ο τραπεζικός κλάδος (1,77%) ενώ θετική εικόνα έχουν οι βιομηχανικές (0,58%), οι τηλεπικοινωνίες (0,57%) Κατασκευές (0,51%) και οι πετρελαιακές (0,4%) ενώ οριακή υποχώρηση καταγράφουν τα τρόφιμα-ποτά λόγω υποχώρησης της Coca Cola.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ