Νέα
  • ΓΔ: 1021.16 -3.06%
  • Τζίρος: 89,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Οριακές μεταβολές και αυξημένη μεταβλητότητα

Πηγή: Eurokinissi

Μεικτές τάσεις σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στα εταιρικά αποτελέσματα (χρήσης 2022) που έχουν ήδη ξεκινήσει να ανακοινώνονται.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες δεν κινούνται στην αρχή της συνεδρίασης ομοιόμορφα (ο DAX και ο CAC υποχωρούν, ο ιταλικός MIB, o ολλανδικός AEX και ο ισπανικός IBEX αυξάνονται) και έτσι η τάση διαμορφώνεται κυρίως από τις κινήσεις των ομολόγων ενόψει των αποφάσεων της FED αλλά και των σημερινών προσδοκόμενων δηλώσεων Πάουελ για αμερικάνικο πληθωρισμό, επιτόκια και ανάπτυξη.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Οριακές μεταβολές και αυξημένη μεταβλητότητα

Στο ελληνικό χρηματιστήριο χθες είχαμε μία σταθεροποιητική συνεδρίαση (με οριακή υποχώρηση Γ.Δ) λόγω των αντίρροπων τάσεων που διαμορφώθηκαν από την άνοδο των τραπεζών και την υποχώρηση άλλων δεικτοβαρών blue chips. Γ

ια μία ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές ΟΤΕ και Coca Cola HBC δεν κατάφεραν να βοηθησουν στην περαιτέρω άνοδο αφού ξεκίνησαν μεν ανοδικά και έκλεισαν με υποχώρηση. Διορθωτικές κινήσεις είχαμε στις μετοχές των διυλιστηρίων (πετρελαίου), πρώτων υλών. Πάντως το κύριο χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι οριακές μεν μεταβολές τιμών και δεικτών αλλά η έντονη ενδοσυνεδριακή μεταβλητότητα.

Αντιστροφή κίνησης στην έναρξη: Πάνω ΟΤΕ, Coca Cola HBC, κάτω οι τράπεζες

Σήμερα ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε οριακά ανοδικά (0,1%) στις 1.034 μονάδες με αγοραστικό ενδιαφέρον στον ΟΤΕ και στην Coca Cola HBC στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Αντίθετα ήπια διορθωτικά κινούνται οι τραπεζικές μετοχές με αποκομίσης κερδών. Βέβαια, ουδείς γνωρίζει πως θα διαμορφωθεί η εικόνα της συνεδρίασης προς το τέλος τόσο για τις τραπεζικές μετοχές όσο και για τα υπόλοιπα blue chips.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ