Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Εναρξη με οριακή άνοδο στις 1109 μονάδες για το Γενικό Δείκτη

Πηγή: Eurokinissi

Μετά τη μίνι διόρθωση 3-4 συνεδριάσεων στις ευρωπαϊκές αγορές, σήμερα επέστρεψαν και πάλι οι αγοραστές με αποτέλεσμα τα διεθνή χρηματιστήρια να έχουν ξεκινήσει ανοδικά. Το σενάριο αυτό (μίνι διορθώσεις και επιστροφή) το βλέπουμε συχνά το τελευταίο διάστημα και είναι λογικό καθώς οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές παραμένουν σε ακτίνα 5-8% κάτω από τα ιστορικά υψηλά τους και με αποτιμήσεις μετοχών αρκετά υψηλές.

Ο δείκτης DAX αυξάνεται λίγο πριν τις 10.30 κατά 0,6% και ο γαλλικός CAC κατά 0,4%. Τα μηνύματα που έστειλε η FED χθες βράδυ δείχνουν νέες αυξήσεις επιτοκίων.

Με άνοδο 0,71% ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στις 1109,17 μονάδες - Ανακοίνωσε αποτελέσματα ο ΟΤΕ σήμερα το πρωί

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, μόλις χθες είχαμε μία έντονη διορθωτική κίνηση, ιδιαίτερα στις τραπεζικές μετοχές. Ουσιαστικά έχασαν μέρος των κερδών που είχαν καταγράψει σε δύο συνεδριάσεις. Μικρότερες υποχωρήσεις είχαν τα μη χρηματοοικονομικά blue chips. Oι διορθωτικές κινήσεις δεν εντυπωσίασαν κανέναν και μάλλον είναι άκρως επιθυμητές καθώς έρχονται μετά από ένα παρατεταμένο ράλι του Γενικού Δείκτη της τάξης του 20% μέσα στο α’ δίμηνο του 2023. Ας μην ξεχνούμε ότι το ελληνικό χρηματιστήριο έχει προεξοφλήσει όλες τις θετικές εξελίξεις και επιχειρηματικές κινήσεις και επομένως οι διορθωτικές κινήσεις βοηθούν την είσοδο νέων κεφαλαίων στην αγορά. Η συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά προς τις 1109 μονάδες Γενικού Δείκτη με άνοδο σε τράπεζες, πετρελαικές (διυλιστήρια) , προσωπικά-οικιακά προιόντα (Jumbo), τρόφιμα-ποτά (Coca cola HBC). Υποχωρεί οριακά η μετοχή του ΟΤΕ μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων χρήσης.

►Διαβάστε επίσης: ΟΤΕ: Σημαντική αύξηση σε έσοδα και EBITDA - Μέρισμα 0,5765 ευρώ ανά μετοχή

Αποτελέσματα χρήσης ΟΤΕ

Σήμερα το πρωί ανακοίνωσε και ο ΟΤΕ τα αποτελέσματα χρήσης 2022 και η χρηματιστηριακή αγορά θα τα αξιολογήσει εκ νέου μετά την προηγούμενη προεξόφληση. Η μετοχή του ΟΤΕ είχε μία σταθεροποιητική κίνηση το προηγούμενο διάστημα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα