Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Société Générale: Εκλεισε θέσεις σε ελληνικά ομόλογα - Πώς βλέπει το spread με τα ιταλικά

H γαλλική τράπεζα Société Générale εκτιμά ότι το spread μεταξύ των ελληνικών και των ιταλικών ομολόγων θα παρουσιάσει διακυμάνσεις έως την επόμενη αξιολόγηση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τον οίκο Fitch.

Για τον λόγο αυτό έκλεισε τις θέσεις που είχε υπέρ των ελληνικών ομολόγων από τον περασμένο Νοέμβριο, οι οποίες ήταν, όπως αναφέρει, πολύ κερδοφόρες.

Το στοίχημα της Société Générale είχε πολύ καλή απόδοση τον Δεκέμβριο, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν προσέφερε κάτι επιπλέον.

Το spread των ελληνικών και ιταλικών 10ετών ομολόγων είναι σήμερα στις – 3 μονάδες βάσης, η απόδοση δηλαδή των ελληνικών τίτλων είναι χαμηλότερη από αυτή των αντίστοιχων ιταλικών.

Κατά την άποψη της γαλλικής τράπεζας το spread αναμένεται να παρουσιάσει διακυμάνσεις μεταξύ των -5 μ.β και των +30 μ.β έως την αξιολόγηση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch.

Η κίνηση της γαλλικής τράπεζας δεν σημαίνει ότι δεν διατηρεί μία θετική εικόνα για την ελληνική οικονομία ή τα ελληνικά ομόλογα, απλώς δεν συνεχίζει το συγκεκριμένο στοίχημα.

Βλέπει στο 3,75% το επιτόκιο της ΕΚΤ

Η Société Générale εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων ύψους 125 μ.β,, με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,75%.

Αναμένει επίσης ότι τα spreads της ευρωζώνης θα σημειώσουν αρκετές διακυμάνσεις, οι οποίες δεν θα είναι πάντως έντονες, το επόμενο διάστημα.

«Βραχυπρόθεσμα, οι καθαρές αγορές ομολόγων μπορεί να τεθούν στο επίκεντρο καθώς θα ξεκινήσει η ποσοτική σύσφιξη ή QT (από την ΕΚΤ τον Μάρτιο) αλλά οι μέρες της γενικευμένης και μαζικής διεύρυνσης των spreads έχουν περάσει», αναφέρει η τράπεζα.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ