Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Πολύ αισιόδοξοι οι διαχειριστές funds για τις μετοχές

ταύρος έξω από το χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, Γουόλ Στριτ, μπουλ μάρκετ, bull market, wall street
πηγή: pixabay

Οι θεσμικοί επενδυτές δεν βρίσκουν πολλά πράγματα για να είναι απαισιόδοξοι αυτό τον καιρό, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα που έκανε η Bank of America (BofA) μεταξύ διαχειριστών διεθνών funds, η οποία αποτελεί και σημαντικό δείκτη για το κλίμα που επικρατεί στην Wall Street.

«Ο μόνος λόγος για να είσαι απαισιόδοξος είναι… ότι δεν υπάρχει λόγος να είσαι απαισιόδοξος», ανέφερε, κάνοντας λογοπαίγνιο, ο επικεφαλής αναλυτής επενδύσεων της BofA Securities, Michael Hartnett, στα συμπεράσματα της έρευνας.  

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 225 επενδυτές που διαχειρίζονται ενεργητικό συνολικού ύψους 645 δισ. δολαρίων και έγινε από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου, έδειξε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σε χαμηλό επίπεδο 8ετίας, ενώ οι τοποθετήσεις σε μετοχές και ομόλογα είναι στα υψηλότερα επίπεδα από το 2011. Επιπλέον, πολλοί λίγοι βλέπουν για την ώρα να υπάρχει φούσκα στα χρηματιστήρια και ο δείκτης Bull & Bear της εταιρείας παραμένει σταθερά στις 7,7 μονάδες, υποδηλώνοντας ξεκάθαρα το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί.  

Σύμφωνα με την έρευνα, το 53% των επενδυτών πιστεύουν ότι οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο ανόδου της αγοράς. Ωστόσο, το 13% πιστεύουν ότι η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά έχει γίνει φούσκα, ενώ το 27% θεωρούν ότι βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο ανόδου της αγοράς. Οι διαχειριστές των funds είναι αισιόδοξοι για τις μετοχές, με το 61% να αναφέρει ότι είναι overweight σε μετοχές διεθνώς, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο που έχει σημειωθεί μετά τις 11 Φεβρουαρίου 2011.

Οσον αφορά στους κινδύνους, η πρόοδος των εμβολιασμών κατά της COVID-19 παραμένει  στην πρώτη θέση με 28%, ενώ ακολουθεί το ενδεχόμενο ξεσπάσματος της αγοράς ομολόγων (25%) και ενός υψηλότερου από τον αναμενόμενο πληθωρισμού (24%). Και πάλι, μόνο το 13% των διαχειριστών βλέπουν κίνδυνο από μία φούσκα της Wall Street. Τον Φεβρουάριο, οι επενδυτές πίστευαν ότι τα assets, στα οποία συναλλάσσονται περισσότερο οι επενδυτές, περιλαμβάνουν τις αγορές τεχνολογικών μετοχών (35%) και bitcoin (27%).

Οι επενδυτές είναι επίσης αισιόδοξοι για την οικονομία, με το 34% να αναμένει ότι η ανάκαμψη θα έχει τη μορφή V έναντι μόνο 10% πριν από εννιά μήνες. Το 91% πιστεύει ότι η οικονομία θα είναι ισχυρότερη το 2021, η πιο αισιόδοξη προοπτική που υπήρχε ποτέ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ