Νέα
  • ΓΔ: 787.36 +1.04%
  • Τζίρος: 23,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Η MicroStrategy θα δανειστεί 600 εκατ. δολάρια για να αυξήσει την επένδυσή της

Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

Η εταιρεία MicroStrategy, που στηρίζει το bitcoin, ανακοίνωσε ότι θα δανεισθεί 600 εκατ. δολάρια για να επενδύσει ακόμη περισσότερο στο κρυπτονόμισμα, η τιμή του οποίου ξεπέρασε τα 50.000 δολάρια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μετοχή της MicroStrategy, που είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία λογισμικού και παροχής υπηρεσιών cloud, αυξήθηκε πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση, με την άνοδό της το τελευταίο έτος να φθάνει στο αστρονομικό ποσοστό του 580%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Michael Saylor, είναι από τους διαπρύσιους υποστηρικτές του bitcoin και προχωρούσε σταθερά σε αγορές bitcoin μετά την πρώτη επένδυση που έκανε στο νόμισμα τον περασμένο Αύγουστο.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική εταιρεία είχε δηλώσει ότι θεωρεί τις τοποθετήσεις της στο κρυπτονόμισμα ως μακροπρόθεσμες επενδύσεις και ότι δεν σχεδιάζει να κάνει τακτικά συναλλαγές σε αυτό ή να κάνει hedging ή να προχωρήσει σε συμβόλαια σε παράγωγα.

Η MicroStrategy έχει στην κατοχή της περίπου 72.000 bitcoin, σύμφωνα με έγγραφό της προς τις ρυθμιστικές Αρχές στις 2 Φεβρουαρίου, με το χαρτοφυλάκιό της στο νόμισμα να αποτιμάται σε περίπου 3,6 δισ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters. Η εταιρεία πούλησε ομόλογα αξίας 650 εκατ. δολαρίων τον Δεκέμβριο για να αγοράσει bitcoin.

Πολλά κρυπτονομίσματα δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κατεστημένου και του ευρύτερου κοινού, λόγω της κερδοσκοπικής φύσης τους και του ενδεχόμενου ξεπλύματος χρήματος.

Ωστόσο, μεγάλες εταιρείες, όπως η διαχειρίστρια ενεργητικού BlackRock, η Mastercard και οι εταιρείες πληρωμών, Square και PayPal, έχουν στηρίξει ορισμένα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ