Νέα
  • ΓΔ: 1258.17 +0.60%
  • Τζίρος: 160,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οριακά πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές - Ανοδικά και κόντρα στο ρεύμα το Χ.Α.

Η μεγάλη αύξηση του βρετανικού πληθωρισμού στο 10,4% δημιούργησε νέους εφιάλτες και ως προς τις οικονομικές εξελίξεις στο επόμενο τρίμηνο και ως προς τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζών. Πλέον ίσως είναι δυσκολότερο να πειστεί η FED και η ΕΚΤ να μην κινηθούν επιθετικά στις αυξήσεις επιτοκίων. Οι φόβοι αυτοί οδηγούν σε (οριακά) πτωτικό ξεκίνημα τις περισσότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Ενδεικτικά στα πρώτα λεπτά των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX καταγράφει υποχώρηση (-0,1%), ο γαλλικός CAC (-0,29%), o ιταλικός MIB (-0,28%) και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 (-0,24%). Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί και αυτός μόλις (-0,2%) στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασής του. Το θετικό ίσως στις χρηματιστηριακές κινήσεις είναι ότι οι υποχωρήσεις είναι οριακές. Μεσομακροπρόθεσμα όμως δημιουργούνται αρνητικές συνθήκες με πιθανότερη επικράτηση στασιμοπληθωρισμού στην Ευρώπη ή ακόμη και ύφεσης.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Ανοδικά και κόντρα στο ρεύμα

Πάνω από τις 1050 μονάδες κινείται στην έναρξη της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης σε μία κίνηση κόντρα στο ευρωπαικό πτωτικό ρεύμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης βρίσκεται στις 1054 μονάδες με άνοδο 0,48% . Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 0,44% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,68%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες οι τράπεζες (βρίσκονται στο επίκεντρο εξελίξεων) αυξάνονται κατά 0,55% ενώ σημαντικές ανοδικές κινήσεις έχουν το Εμπόριο (1,42%) λόγω αποτελεσμάτων Φουρλή, τα Τρόφιμα-Ποτά (1,26%) λόγω Coca Cola HBC και οι τηλεπικοινωνίες (0,97%) λόγω ΟΤΕ που έχει αφυπνιστεί εν μέσω τραπεζικής κρίσης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ