Νέα
  • ΓΔ: 1236.2 +1.24%
  • Τζίρος: 93,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες - Φοβίζει η νέα άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων

Με μικρές απώλειες έκλεισαν σήμερα, Τρίτη 28 Μαρτίου, οι δείκτες της Wall Street, λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων. Ο Dow Jones έκλεισε στις 32.394,25 καταγράφοντας ήπιες απώλειες -0,12%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.971,27 μονάδες με πτώση -0,16% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq στις 11.716,08 μονάδες με απώλειες -0,45%.

Στην ανηφόρα οι αποδόσεις των ομολόγων

Η Wall Street προβληματίστηκε από τη νέα άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων: Το  επιτόκιο του 2ετούς τίτλου σκαρφάλωσε ξανά πάνω από το 4%, ασκώντας πίεση στις μετοχές και ειδικότερα σε εταιρείες τεχνολογίας. Ο φόβος των επενδυτών ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση επανέρχεται στο προσκήνιο.

Αν και οι ανησυχίες για την κρίση μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ έχουν αμβλυνθεί, οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν ξανά την Τρίτη μετά από επίμαχη ακρόαση ενώπιον της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας. Τρεις κορυφαίες ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι ευνοούν αυστηρότερους κανόνες για τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με έρευνα της Bank of America, το ράλι της περασμένης εβδομάδας στον S&P 500 συνέβαλε στην άντληση περισσότερων μετρητών από τους επενδυτές. Οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας ανέφεραν ότι οι πελάτες τοποθέτησαν καθαρά 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και ETFs, την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα εισροών παρά την τραπεζική αναταραχή. Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας κατά την οποία ο δείκτης μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,4%.

Πώς κινήθηκαν οι κλάδοι

Από κλαδική άποψη, η τεχνολογία (808 εκατ. δολάρια) και η υγειονομική περίθαλψη (758 εκατ. δολάρια) προσέλκυσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με την τελευταία να έχει τις υψηλότερες εισροές από τον Δεκέμβριο του 2021. Ο χρηματοπιστωτικός τομέας (731 εκατ. δολάρια) και ο τομέας της καταναλωτικής διακριτικής ευχέρειας (441 εκατ. δολάρια) συνέχισαν επίσης να προσελκύουν κεφάλαια. Οι επενδυτές απομάκρυναν καθαρά 254 εκατ. δολάρια από τις ενεργειακές μετοχές, αφού ο τομέας σημείωσε ρεκόρ εισροών σχεδόν 1,2 δισ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντως η άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές στοιχηματίζουν για το αντίθετο προβλημάτισε, την ώρα που οι φόβοι για μια τραπεζική κρίση συγκλονίζουν τις αγορές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ