Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ζήτηση ρεκόρ για το 5ετές ομόλογο - Στα 15 δισ. η προσφορά κεφαλαίων με επιτόκιο στο 3,9%

Ισχυρή ζήτηση για το ελληνικό ομόλογο φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, στα 15 δισ. ευρώ. Η ζήτηση αυτή οδηγεί την υποχώρηση του επιτοκίου (κουπονιού) στο 3,9% (από 3,97% που ήταν στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών) και ενδεχομένως να κλείσει και κάτω από τα 3,9% εάν συνεχιστεί η προσφορά, μετά 3,85% με 3,90%.

Ο στόχος είναι άντληση κεφαλαίων πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ. Παράγοντες της τραπεζικής αγοράς θεωρούν ότι λόγω της ζήτησης , το ποσό που θα αντληθεί θα κυμανθεί μεταξύ 2,5-3 δισ. ευρώ

Στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώθηκε στις 95 μονάδες βάσης πάνω από το mid swap κοντά το 4%, ωστόσο στη συνέχεα μειώθηκε 

Επιδίωξη της έκδοσης είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κεφαλαιακό απόθεμα ενόψει της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και των αυξημένων αναγκών που διαμορφώνονται.

Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι η κυβέρνηση θέλει να αξιοποίηση την ζήτηση που υπάρχει διεθνώς για κρατικά ομόλογα που να συνδυάζουν και υψηλές αποδόσεις και να έχουν καλή πιστοληπτική αξιολόγηση.

Το γεγονός ότι το προφίλ (αξιολόγηση) των ελληνικών κρατικών ομολόγων τοποθετείται πάνω από το ΒΒ δείχνει ότι θα υπάρξει αυξημένη ζήτηση για την έκδοση.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα