Νέα
  • ΓΔ: 802.6 +1.27%
  • Τζίρος: 70,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Υποχωρεί κοντά στα 55.000 δολάρια

Bitcoin / Πηγη: AP
Bitcoin / Πηγη: AP

Το bitcoin υποχωρεί σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, πολύ κάτω από το υψηλό επίπεδο - ρεκόρ των 58.354 δολαρίων που κατέγραψε χθες, καθώς οι πωλήσεις των μετοχών παγκοσμίως περιόρισαν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου.

Το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα έκανε ράλι το Σαββατοκύριακο, με την τιμή του σχεδόν να διπλασιάζεται από την αρχή του έτους, ενώ η κεφαλαιοποίησή του έφθασε το 1 τρισ. δολάρια την Παρασκευή. 

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα κέρδη του bitcoin τροφοδοτήθηκαν από τις ενδείξεις ότι γίνεται αποδεκτό από το επενδυτικό και εταιρικό κατεστημένο, από την Tesla και τη Mastercard έως τη BNY Mellon.  

Το ψηφιακό νόμισμα σημείωνε σήμερα απώλειες έως 6% και πριν από λίγο υποχωρούσε 4,4% στα 54.941 δολάρια. Το ανταγωνιστικό κρυπτονόμισμα ethereum υποχώρησε 7% στα 1.798 δολάρια, μετά το νέο ρεκόρ που σημείωσε και αυτό χθες. 

Χρηματιστές ανέφεραν ότι οι κινήσεις αυτές ήταν κυρίως τεχνικές και δεν συνδέονται με κάποιον νέο ειδησεογραφικό καταλύτη. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ, τα tweets του οποίου αποτέλεσαν πρόσθετα καύσιμα στο ράλι των κρυπτονομισμάτων, δήλωσε το Σάββατο ότι οι τιμές του bitcoin και του ethereum φαίνονται υψηλές. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ