Νέα
  • ΓΔ: 1166.41 -0.17%
  • Τζίρος: 28,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Ράλι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών - Στο 3,9% η απόδοση των 10ετών

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Θετικά αντέδρασε η αγορά ομολόγων στο αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών, με τις αποδόσεις των 5ετών και 10ετών τίτλων του ελληνικού δημοσίου να υποχωρούν κατά 14 μονάδες βάσης ή σχεδόν 4% και τις τιμές τους, οι οποίες κινούνται αντίθετα με τις αποδόσεις, να αυξάνονται. 

Η απόδοση των 10ετών τίτλων διαμορφωνόταν μετά το άνοιγμα της αγοράς στο 3,915% και των 5ετών στο 3,529%. Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις σε όλη την καμπύλη, με των 7ετών ομολόγων να υποχωρούν 10 μ.β. ή 2,5% στο 3,865% και των 15ετών επίσης κατά 10 μ.β. ή 2,4% στο 4,111%.

Μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, η οποία προοιωνίζεται την αυτοδύναμη επικράτησή της στις δεύτερες εκλογές που θα γίνουν με την ενισχυμένη αναλογική, φαίνεται ότι φεύγει και το τελευταίο εμπόδιο για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, κάτι που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα ελληνικά ομόλογα. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ