Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ξέφρενο ράλι άνω του 6% - Σε νέα υψηλά 9ετίας κινείται ο Γενικός Δείκτης

Oι πολιτικές εξελίξεις ουσιαστικά αναίρεσαν κάθε πολιτικό ρίσκο (ακυβερνησίας της χώρας) για το ελληνικό χρηματιστήριο ενώ η απόφαση για το β' γύρο των εκλογών έρχεται σε εγγύτερο μέλλον και έτσι ουσιαστικά η περίοδος ανάληψης της νέας κυβέρνησης (ουσιαστικά κυβέρνησης ΝΔ) μειώνεται στο ελάχιστο δυνατό. Tο ελληνικό χρηματιστήριο ξεκίνησε ως ήταν αναμενόμενο έντονα ανοδικά με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 1.200 μονάδες (1204 στα πρώτα λεπτά συνεδρίαση) με άνοδο 6,4%. Πρωτοφανής είναι η χρηματιστηριακή φρενίτιδα στην αγορά - Σε διάστημα 45 λεπτών η αξία συναλλαγών έχει ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ 

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες καταγράφουν σημαντική άνοδο με τον τραπεζικό δείκτη να αυξάνεται κατά 13%, οι βιομηχανικές μετοχές αυξάνονται 5%, οι πετρελαικές επίσης 5%, τα ταξίδια -αναψυχη 4,6% και τα προσωπικά οικιακά προιόντα καταγράφουν άνοδο 4,3%. Οι υπόλοιποι κλάδοι αυξάνονται επίσης με υψηλούς ρυθμούς στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Επίσης στο ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών μετοχών 84 μετοχές ξεκίνησαν ανοδικά και μόλις 6 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 7,44% και ο δείκτης Mid Cap έχει άνοδο 4%.

►Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο: Το εκλογικό αποτέλεσμα «απογείωσε» τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 1.200 μονάδες

Προεξοφλεί η αγορά την επενδυτική βαθμίδα - Ράλι και ομόλογα

Η σημερινή συνεδρίαση ουσιαστικά είναι η απελευθέρωση από το πολιτικό ρίσκο όπως θέλει ο καθένας να το ονομάσει και γι' αυτό η αγορά προδικάζει ότι πλέον η επενδυτική βαθμίδα θα έρθει πολύ νωρίτερα απ' ότι περίμεναν. Αυτό δημιουργεί ράλι εκτός από τις μετοχές και στα ελληνικά ομόλογα. Το 10ετές διαπραγματεύεται στο 3,85% και το 5ετές στο 3,36% με αυξημένο τζίρο.

Eurobank Equities – Κερδισμένες τράπεζες και ΔΕΗ

Η Eurobank Equities συστήνει στους επενδυτές να στραφούν προς του επενδυτικού ρίσκου μετατοπίζοντας το χαρτοφυλάκιό τους σε μετοχές υψηλότερου beta, όπως οι τράπεζες και η ΔΕΗ, που αναμένεται ότι θα είναι από τους κύριους ωφελούμενους της ηχηρής νίκης της ΝΔ.

Η χρηματιστηριακή προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο τη ΔΕΗ (σε αντικατάσταση του ΟΤΕ) η οποία καταγράφει μεγάλο ράλι σήμερα και την Τράπεζα Πειραιώς στο χαρτοφυλάκιο των κορυφαίων της επιλογών, για να αντικατοπτρίσει την ξεκάθαρη πορεία προς την επαναξιολόγηση των ελληνικών μετοχών. Όπως επισημαίνει, το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει επίσης τις ΟΠΑΠ, Jumbo και Μυτιληναίος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ