Νέα
  • ΓΔ: 802.6 +1.27%
  • Τζίρος: 70,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Bitcoin: Η χαμηλή ρευστότητα διογκώνει τις διακυμάνσεις της τιμής του

 Bitcoin
Bitcoin / Πηγή: Pexels

H μείωση της ρευστότητας στην αγορά του bitcoin, η ποσότητά του δηλαδή που είναι διαθέσιμη για συναλλαγές, εντείνει τον κίνδυνο μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών του, σύμφωνα με αναλυτές της JPMorgan.

«Η ρευστότητα είναι τώρα πολύ μικρότερη στην αγορά του bitcoin σε σχέση με την αγορά του χρυσού ή του S&P 500, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και μικρές ροές μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις τιμές», έγραψε αναλυτής της JPMorgan σε σημείωμά του την Παρασκευή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Με την τιμή του bitcoin να έχει υπερτετραπλασιστεί από τα μέσα Οκτωβρίου, ο αριθμός των νομισμάτων που είναι διαθέσιμος για συναλλαγές μειώθηκε κατά 6,6% στα 2,38 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Glassnode data.

Το έλλειμμα ρευστότητας έχει διογκωθεί από την ισχυρή ζήτηση των θεσμικών επενδυτών, η οποία οδήγησε στο ύψος - ρεκόρ πάνω από τα 58.000 δολάρια. 

Η χαμηλή ρευστότητα φαίνευαι και από τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών ύψους 10 εκατ. δολαρίων στην τρέχουσα και προθεσμιακή αγορά bitcoin, ο οποίος αντιστοιχεί μόλις στο 10% των 100 εκατ. δολαρίων στην αγορά του χρυσού. Συνεπώς, ακόμη και σχετικά μικρές εντολές αγοράς ή πώλησης μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλες μεταβολές των τιμών και προς τις δύο κατευθύνσεις.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ