Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.210 ο Γενικός Δείκτης με έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον

Το πέρασμα της Γερμανίας σε ύφεση, ουδόλως ανησυχεί τους επενδυτές στις ευρωπαικές μετοχές. Προφανέστατα ποντάρουν στο γεγονός ότι η ύφεση αυτή είναι τεχνικής υφής, υπάρχει ρευστότητα και ότι ενδεχομένως μέσα στο χρόνο θα υπάρξει επιστροφή σε «ενάρετο κύκλο».

Έτσι μετά από την βίαια διόρθωση της Τετάρτης (οι ευρωπαϊκές αγορές είχαν προεξοφλήσει τις αρνητικές ειδήσεις) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δείχνουν να ισορροπούν και να ξεκινούν τη σημερινή συνεδρίαση ανοδικά και να κινούνται προς υψηλότερα επίπεδα. Ο γερμανικός DAX αυξάνεται κατά 0,38%, ο γαλλικός CAC κατά 0,55%. ,ο ιταλικός MIB κατά 0,58% και ο Eurostoxx 50 κατά 0,58%.

Ανθεκτικότητα ο Γενικός Δείκτης και νέα άνοδο πάνω από τις 1.210 μονάδες

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά την «επενδυτική έκρηξη» της Δευτέρας και της Τρίτης, ο Γενικός Δείκτης δείχνει να ισορροπεί πέριξ των 1.200 μονάδων με εμφανέστατη διάθεση για ανάληψη επενδυτικού ρίσκου και υψηλότερων αποδόσεων. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, είχαμε μία αρχική αποκόμιση κερδών και σταδιακή επιστροφή αγοραστών. Το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες βοήθησε να περάσει ο Γενικός Δείκτης από τις 1.190 μονάδες όπου διολίσθαινε προς τις 1.202 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση, ακολουθώντας τις ξένες αγορές αλλά και το θετικό πολιτικό και οικονομικό κλίμα που υπάρχει ξεκίνησε ανοδικά με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει στα πρώτα λεπτά στις 1.210,73 μονάδες με ανοδικές προοπτικές. Ήδη λίγα λεπτά αργότερα, ο Γ. Δ. έχει φτάσει στις 1.215 μονάδες. Το ισοζύγιο ανοδικών / καθοδικών είναι 4 προς 1.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE large Cap) αυξάνεται κατά 0,9% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,61%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, η πλειονότητα κινείται ανοδικά και στα πρώτα λεπτά τον τόνο της ανόδου δίνουν το Εμπόριο 1,7%, οι Τράπεζες 1,34% και τα Τρόφιμα-Ποτά με 1,2%.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ