Νέα
  • ΓΔ: 1191.77 -1.47%
  • Τζίρος: 51,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Oι τράπεζες δίνουν την ανοδική τάση στις 1.230 μονάδες

Ανοδικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες συνεχίζοντας την θετική πορεία της προηγούμενης εβδομάδας αλλά ενισχυόμενοι ταυτόχρονα από το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων (πολιτικών κυρίως) με το πλαφόν του χρέους στις ΗΠΑ.

Στα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων, ο DAX αυξάνεται κατά 0,5% κινούμενος πάνω από τις 16.000 μονάδες παρά το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, ο γαλλικός CAC έχει άνοδο 0,41%, ο Eurostoxx 50 έχει αύξηση 0,49%, και ο ιταλικός MIB αυξάνεται κατά 0,45%.

Με δεδομένη την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, το ελληνικό χρηματιστήριο έχει κάθε λόγο να συνεχίσει την δική του ανοδική πορεία. Ο Γενικός Δείκτης την προηγούμενη εβδομάδα με ένα ράλι της τάξης του 8% (ή περίπου 100 μονάδων) έφτασε στις 1.220 μονάδες και δείχνει ότι αφ’ ενός έχει ανεβάσει στην στήριξη στις 1190-1.200 μονάδες και αφ’ ετέρου μπορεί να κινηθεί υψηλότερα προς τις 1250 μονάδες. Ωστόσο, το γεγονός ότι όπως λένε οι πολιτικοί «οι κάλπες είναι άδειες» για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αναζωπυρώνει τις ανησυχίες στην αγορά. Γι’ αυτό παρά το ότι βρισκόμαστε σε θετικό momentum ενδεχομένως μέχρι τις επόμενες εκλογές να υπάρξουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις.

Oι τράπεζες δίνουν την (ανοδική) τάση στις 1.230 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Την προηγουμενη εβδομάδα είχαμε ομαδική άνοδο των blue chips προς υψηλότερα επίπεδα. Το σύνθημα έδωσαν οι τραπεζικές μετοχές και ακολούθησε η πλειονότητα των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης και ιδιαίτερα η ΔΕΗ. Εάν οι τραπεζικές μετοχές συνεχίσουν να αυξάνονται τότε θα διατηρηθεί το ανοδικό momentum στην αγορά.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1230 μονάδες με άνοδο 0,9%. Ο τραπεζικός δείκτης αυξάνεται κατά 1,48%, τα προσωπικά-οικιακά προιόντα 2,22%, οι πρώτες ύλες 1,24%, οι κατασκευές 1,09%. Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι 5 προς 1 και εάν δεν αλλάξει το κλίμα στις ξένες αγορές, η σημερινή συνεδρίαση φαίνεται ότι θα συνεχίσει ανοδικά. Ωστόσο, σταδιακά βγαίνουν κάποιες ρευστοποιήσεις που σταθεροποιούν την αγορά πέριξ των 1.230 μονάδων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ