Νέα
  • ΓΔ: 895.91 -0.01%
  • Τζίρος: 53,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ethereum: Το ξεπούλημα οδήγησε σε βουτιά πάνω από 50%

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

To ethereum έκανε χθες, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, βουτιά πάνω από 50% στην πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Kraken, και πολλοί αναρωτήθηκαν αν επρόκειτο για τεχνικό λάθος. Ωστόσο, ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου δήλωσε στο Bloomberg ότι η κατακόρυφη πτώση της τιμής του δεύτερου μεγαλύτερου ψηφιακού νομίσματος μετά το bitcoin προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από υπερβολικές πωλήσεις και όχι από κακή λειτουργία της πλατφόρμας.

Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων κατέγραφαν χθες πολύ μεγάλες απώλειες, με πολλά από αυτά να υποχωρούν πάνω από 20% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η τιμή του Ethereum κατρακύλησε στα 700 δολάρια από περίπου 1.600 δολάρια στην πλατφόρμα του Kraken, σύμφωνα με αναφορά του Coindesk.

«Είμαστε σε διαδικασία έρευνας», δήλωσε ο Τζέσε Πάουελ, διευθύνων σύμβουλος της Kraken, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, προσθέτοντας: «Δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ένδειξη κακής λειτουργίας της πλατφόρμας. Φαίνεται οι συναλλαγές να έχουν γίνει με ακρίβεια».

Ο Πάουελ είπε ότι οι απώλειες μπορεί να διογκώθηκαν από τη δυνατότητα margin trading και από τις εντολές πωλήσεων που δίνονται μετά από ένα επίπεδο πτώσης της μετοχής (stop – loss orders).

To ethereum διεύρυνε τις απώλειές του σήμερα, υποχωρώντας έως και 19%, περίπου στα 1.450 δολάρια.  

Η πλατφόρμα είναι απίθανο να ανακαλέσει τις συναλλαγές, είπε ο Πάουελ, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας αποζημίωσης για τους πελάτες που επηρεάστηκαν από τις δραματικές κινήσεις των τιμών. «Μπορεί να κάνουμε κάτι γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Το κοιτάζουμε», είπε.

Σε μία περίοδο που ο ενθουσιασμός για τα κρυπτονομίσματα έχει σαρώσει τις αγορές και έχει «αιχμαλωτίσει» δισεκατομμυριούχους αλλά και μικροεπενδυτές, οι μεγάλες διακυμάνσεις εγείρουν ερωτήματα για τη σταθερότητα των χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων. Ο κλάδος δεν υπόκειται σε ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο και οι βρετανικές εποπτικές Αρχές έχουν προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα χρήματά τους, αναφέρει το Bloomberg.

Οι κίνδυνοι δεν έχουν αποτρέψει τους επενδυτές, οι οποίοι κέρδισαν από την εκτίναξη των τιμών των κρυπτονομισμάτων τους περασμένους μήνες. Ο Πάουελ είπε ότι ο αριθμός των νέων πελατών στην πλατφόρμα του έχει πενταπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ