Νέα
  • ΓΔ: 1204.11 -1.28%
  • Τζίρος: 74,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδος με πρωταγωνίστριες τις τράπεζες - Στις 1.222 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Οι προειδοποιήσεις της ΕΚΤ (κ. Λαγκάρντ) ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα ουσιαστικά συντείνουν στην διαμόρφωση της πεποίθησης ότι τα επιτόκια δεν θα μειωθούν έντονα και άμεσα. Aυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι δείκτες κινούνται πτωτικά. Tαυτόχρονα μειωμένες εμφανίζονται και οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία. Ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά (-0,07%), ο γαλλικός CAC (-0,06%), o Εurostoxx 50 (-0,19%) και ο ιταλικός MIB (-0,26%).

Άνοδος λόγω τραπεζών στο ελληνικό χρηματιστήριο

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά τη συνεδρίαση και διαμορφώνεται στα πρώτα λεπτά στις 1.222, 02 μονάδες με άνοδο 0,34%. Η αξία συναλλαγών είναι αρκετά αυξημένη στην έναρξη της συνεδρίασης στα 4 εκατ. ευρώ περίπου. Το ισοζύγιο ανοδικών πτωτικών είναι 3 ανοδικές προς 1 πτωτική. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται στα πρώτα λεπτά κατά 0,35%.

Οι τραπεζικές μετοχές δίνουν την ανοδική τάση στη συνεδρίαση με άνοδο 1,08% μετά και την νέα θετική έκθεση της Goldman Sachs, οι πετρελαιακές καταγράφουν άνοδο 0,88%, οι πρώτες ύλες 0,69%. Στον αντίποδα, την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν τα ταξίδια-αναψυχή (-2,35%), τα τρόφιμα-ποτά (-0,32%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ