Νέα
  • ΓΔ: 1206.9 +1.13%
  • Τζίρος: 35,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανιχνευτικές κινήσεις ενόψει EKT στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Σταθεροποιητική κίνηση στο ΧΑ

Πηγή: Eurokinissi

Oριακές μεταβολές καταγράφονται στις ευρωπαικές χρηματιστηριακές αγορές κατά την έναρξη των συνεδριάσεών τους με το βλέμμα να είναι στραμμένο προς την ΕΚΤ όχι μόνο για τις αυξήσεις επιτοκίων αλλά για μία γενικότερη θεώρηση της ευρωπαικής οικονομίας στα μισά του 2023 που θα κάνει η κα Λαγκάρντ. Ο γερμανικός DAX ξεκίνησε σταθεροποιητικά (-0,07%), ο γαλλικός CAC υποχωρεί οριακά (-0,1%) ενώ οριακά αυξάνεται και ο ιταλικός MIB (0,1%). Ήπια υποχώρηση καταγράφει ο πανευρωπαικός Eurostoxx (-0,16%).

Κίνηση πέριξ των 1250 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη με αντίρροπες δυνάμεις

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1251 μονάδες με άνοδο 0,08%. Η σταθεροποιητική αυτή κίνηση προέρχεται κυρίως από τις αντίρροπες τάσεις μεταξύ των δεικτοβαρών μετοχών και δεν δείχνει ακινησία. Το ισόζυγιο ανοδικών / καθοδικών είναι 2 ανοδικές / 1 καθοδική. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξάνεται μόλις κατά 0,07% ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά 0,32%. Να υπενθυμίσουμε ότι και χθες ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν έντονα ανοδικός, δείγμα ότι διαχέεται ρευστότητα και στις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο τραπεζικός κλάδος κινείται σταθεροποιητικά (0,02%), σημαντική είναι η άνοδος των προσωπικών-οικιακών προιόντων (Jumbo) 1,13% , ενώ ανοδικά συνεχίζουν οι πρώτες ύλες (0,76%), το Εμπόριο (0,59%), οι χρηματοοικονομικές (0,4%) με την ΕΧΑΕ να έχει και Γεν. Συνέλευση σήμερα. Αντίρροπες (πτωτικές) δυνάμεις επηρεάζουν την αγορά λόγω της ήπιας υποχώρησης των τηλεπικοινωνιών (ΟΤΕ ) και των Τροφίμων-Ποτών λόγω Coca Cola.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ