Νέα
  • ΓΔ: 1416.59 +0.88%
  • Τζίρος: 42,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Γιατί τα funds δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Χρηματιστήριο
Πηγή: Eurokinissi

Αξιοποίηση περαιτέρω επενδυτικών ευκαιριών στις αναδυόμενες οικονομίες των χωρών εντός των διοικητικών ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπει πρόσφατη έκθεση που εκπόνησε η Τράπεζα της Αμερικής (BofA).

Η Τράπεζα ανέλυσε τις επενδύσεις περισσότερων από 40 funds, τα οποία κατευθύνουν κεφάλαια συνολικού ύψους άνω των 30 δισ. δολαρίων σε αναδυόμενες αγορές τις ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα funds προκρίνουν τη Ν. Αφρική, η οποία εκπληρώνει τα περισσότερα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης κριτήρια.

Η ελληνική αγορά έρχεται στη δεύτερη θέση της κατηγορίας (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), αφού το 50% περίπου των επενδυτικών εταιρειών προτιμά το χρηματιστήριο της Αθήνας, κυρίως ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επενδύσεων, με την ενέργεια να οδηγεί το στόλο των κατηγοριών. 

Σε επίπεδο μετοχών τις υψηλότερες θέσεις κατέχουν οι Naspers, Polymetal, Lukoil, X5 και Clicks, σε αντίθεση με τις Norilsk Nickel, Aramco, Gazprom, STC και NCB, οι οποίες δεν προτιμώνται ιδιαίτερα.

Αντίστοιχα στην Ελλάδα, τηρούνται overweight θέσεις στον ΟΠΑΠ και underweight στη Jumbo.

DFC: Επεκτείνονται τα επενδυτικά σχέδια των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή, η Αναπτυξιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (DFC) δηλώνει σταθερά αφοσιωμένη στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση στρατηγικών επενδύσεων. «Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω ευκαιρίες στην περιοχή, υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν», σημείωσε  εκπρόσωπος του DFC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία της DFC επικοινώνησε με γερουσιαστές που είναι μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και επιθυμούν να δουν την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Σε αυτές τις συζητήσεις τα ηγετικά στελέχη της Επενδυτικής Τράπεζας των ΗΠΑ διαβεβαίωσαν τους γερουσιαστές ότι το ενδιαφέρον της DFC παραμένει ισχυρό για την Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν περισσότερο τα επενδυτικά τους σχέδια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ