Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τουρκική λίρα: Εχασε όλα τα κέρδη του 2021

Τουρκική λίρα
Πηγή: Pixabay

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου υποχώρησε σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου έως το 7,4780, καταγράφοντας πτώση 1,6% σε ημερήσια βάση ενώ ήδη βρίσκεται σε τροχιά για τη χειρότερη εβδομάδα από το αποκορύφωμα της νομισματικής κρίσης τον Αύγουστο του 2018. Το αποτέλεσμα είναι να χάνει όλα τα κέρδη που είχε κατοχυρώσει από τις αρχές τους 2021.

Αναλυτές βλέπουν πίσω από την υποχώρηση του τουρκικού νομίσματος την αναταραχή που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, γεγονός που έχει θορυβήσει τους επενδυτές.

Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνουν τον Φεβρουάριο τη μεγαλύτερη άνοδο, από το 2016. Αναλυτές εκτιμούν ότι εάν η τουρκική λίρα συνεχίσει να αποδυναμώνεται παρά την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής στον κόσμο, η Τουρκία θα μπορούσε να δει περαιτέρω ανοδική πίεση στον πληθωρισμό ο οποίος βρίσκεται ήδη στο 15%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ