Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Φρένο στο ράλι έβαλαν τα εταιρικά αποτελέσματα

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

To σερί έξι ανοδικών συνεδριάσεων για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διακόπηκε σήμερα μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας LVMH και εν όψει της αναμενόμενης απόφασης της Fed για τα επιτόκια σήμερα το βράδυ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 50 κατέγραφε απώλειες πάνω από 1,4% στις 13.30, με τη μετοχή της LVMH να κάνει βουτιά 4,4% καθώς τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι ο κλάδος των πολυτελών αγαθών κινείται σε λιγότερο εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων της.

Οι μετοχές της Kering  και της Christian Dior έκαναν βουτιά 2,7% και 4,3%, αντίστοιχα, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40, ο οποίος περιλαμβάνει αρκετές επιχειρήσεις πολυτελών ειδών, έκανε βουτιά 1,8%.

Απώλειες στον κλάδο των ποτών 

«Απογοήτευση υπήρχε στον κλάδο των οινοπνευματωδών ποτών (κυρίως του κονιάκ) που επηρεάστηκε από την αδυναμία των πωλήσεων στις ΗΠΑ», ανέφερε η Goldman Sachs σε σημείωμά της, αλλά διατήρηση τη σύσταση αγοράς για την LVMH, αναφέροντας την καλύτερη δυναμική που αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο.

Ο ιταλικός όμιλος ποτών Campari υποχωρούσε 4,7% καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ήταν κατώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Βουτιά της Microsoft

Η Wall Street αναμενόταν επίσης να έχει δύσκολη συνεδρίαση καθώς η μετοχή της Microsoft έκανε βουτιά 4,1% πριν από την έναρξη της συνεδρίασης μετά την παρουσίαση ενός επιθετικού σχεδίου δαπανών για να καλύψει τη ζήτηση για τις νέες υπηρεσίες της σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί τώρα στη Fed, η οποία αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στην τελευταία ενδεχομένως κίνηση στο πλαίσιο του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της.

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε 1% μετά τη μείωση των κερδών 27% που ανακοίνωσε για το β΄’ τρίμηνο, ενώ η μετοχή της ιταλικής UniCredit αυξήθηκε 1,3% καθώς αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψη για τα κέρδη στο σύνολο του έτους.

Συνολικά, τα κέρδη για τις εταιρείες του Stoxx 600 εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά μέσο όρο 8,1% στο β’ τρίμηνο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ