Νέα
  • ΓΔ: 1424.77 +1.20%
  • Τζίρος: 175,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνικά ομόλογα: Μπαράζ αγορών πριν την αυριανή αξιολόγηση από τον DBRS

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε σήμερα στην αγορά ομολόγων ενόψει της αυριανής αξιολόγησης της DBRS για το αξιόχρεο της Ελλάδας.

Ο καναδικός οίκος, ο οποίος είναι μεταξύ των τεσσάρων που λαμβάνει υπόψη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αξιολογεί σήμερα την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και συγκεκριμένα στη βαθμίδα BB high με σταθερές προοπτικές. 

Επομένως, αν προχωρήσει σε αναβάθμιση θα είναι και ο πρώτος από τους αναγνωρισμένους οίκους που θα έχει δώσει ξανά, μετά από 13 χρόνια, την επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά ομόλογα. 

Την επόμενη Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου, είναι η σειρά του Moody's, ο οποίος βαθμολογεί την Ελλάδα τρία σκαλοπάτια κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, να κάνει τη δική του αξιολόγηση. Θα ακολουθήσουν ο S&P στις 20 Οκτωβρίου και ο Fitch την 1η Δεκεμβρίου, με τις αξιολογήσεις τους να απέχουν μία μόνο βαθμίδα από την επενδυτική. 

Συναλλαγές 366 εκατ. ευρώ στην ΗΔΑΤ

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Eλλάδoς καταγράφηκαν συναλλαγές 366 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 242 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,98% από 3,87% χθες και έναντι 2,61% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,37% από 1,3%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ