Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ιστορικό ρεκόρ απωλειών για το ευρώ - «Σήμα» για σορτάρισμα από την ΕΚΤ

Πηγή: AP

Το ευρώ οδεύει προς το μεγαλύτερο σερί απωλειών στην ιστορία του, λόγω των στοιχημάτων ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων, μετά και τη χθεσινή που ανακοίνωσε.

Το νόμισμα υποχώρησε για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο σερί πτώσης από τότε που δημιουργήθηκε πριν από δύο δεκαετίες. Εχει υποχωρήσει κατά 5,6% έναντι του δολαρίου μετά την κορύφωσή του στα μέσα Ιουλίου και τώρα διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤ: Αύξησε τα επιτόκια κατά 25 μ.β. - Για δέκατη συνεχόμενη φορά

Οι traders εγκαταλείπουν το ευρώ τους τελευταίους δύο μήνες, λόγω των στοιχημάτων ότι η ΕΚΤ θα δυσκολευτεί να σφίξει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική εν μέσω ενδείξεων επιδείνωσης της οικονομίας. 

Η ΕΚΤ αύξησε χθες τα βασικά επιτόκιά της κατά 25 μονάδες βάσης, για δέκατη συνεχόμενη φορά, με το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων να διαμορφώνεται στο 4%, αλλά έστειλε σήμα ότι πιθανόν κλείνει ο ανοδικός κύκλος τους.

«Σήμα» για σορτάρισμα

«Η ΕΚΤ μόλις έδωσε στους "ταύρους" του δολαρίου έναν ακόμη λόγο για να αρχίσουν να σορτάρουν το ευρώ», δήλωσε ο Dipak Shah, επικεφαλής της G-10 FX options trading στη Nomura Holdings Inc. «Θα περιμέναμε να δούμε το σορτάρισμα του ευρώ να αποκτά δυναμική, όχι μόνο έναντι του δολαρίου, αλλά και έναντι άλλων νομισμάτων», πρόσθεσε.

Τα hedge funds από την αρχή του 2023 έχουν αρνητική στάση απέναντι το ευρώ και οι αναλυτές αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για το νόμισμα για το τέλος του έτους. Η μέση πρόβλεψη «βλέπει» το ευρώ να κλείνει το έτος στα 1,09 δολάρια, σε σύγκριση με τα 1,12 δολάρια.

Το ευρώ έχει υποχωρήσει κατά 0,5% μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, στα 1,07 δολάρια.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ