Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Ανοδος του Γενικού Δείκτη στις 1.265 μονάδες κόντρα στην ευρωπαϊκή πτώση

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Η εβδομάδα δεν ξεκινά ευοίωνα για τις ευρωπαϊκές αγορές αφού στα πρώτα λεπτά των συνεδρίασεων , οι περισσότεροι ευρωπαικοί δείκτες κινούνται καθοδικά λόγω εξελίξεων στην Ασία.

Μετά από δύο συνεδριάσεις χρηματιστηριακής ανάκαμψης, λόγω προσδοκιών από την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φαίνεται ότι έχουν μπει σε μία παρατεταμένη εσωστρέφεια και αυτό ίσως φρενάρει και το ελληνικό χρηματιστήριο, που απ' ότι φάνηκε την Παρασκευή έχει προοπτικές περαιτέρω ανόδου.

Kατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά (-0,36%), ο γαλλικός CAC κατά (-0,68%), ο Eurostoxx 50 (-0,57%) και ο MIB (-0,42%).

Μoody's: Εδωσε την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση αλλά κράτησε και κάποιες επιφυλάξεις

Η Moody΄s θεωρείται ίσως η πιο σκληρή εταιρεία αξιολόγησης (επειδή είναι και η παλαιότερη). Κάθε αξιολόγησή της έχει ιδιαίτερη σημασία για τις αγορές.

Το ελληνικό χρηματιστήριο είχε προεξοφλήσει από τις αρχές καλοκαιριού μία θετική αξιολόγηση αλλά όχι μία ουδέτερη ή αρνητική. Γι' αυτό και όλη την προηγούμενη εβδομάδα δεν ακούσαμε κάποιες αναφορές για την αξιολόγηση της Παρασκευής. Η αξιολόγηση ήταν η καλύτερη δυνατή (στη δεδομένη χρονική στιγμή) γεγονός που ουσιαστικά δεσμεύει και τις άλλες δύο εταιρείες αξιολόγησης. Ωστόσο, η Moody's κράτησε και μία επιφύλαξη και αυτό φάνηκε στο outlook (προοπτικές).

Εξαγγελίες πρωθυπουργού

Μαζί με την αναβάθμιση της Moody's , ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε δύο αλλά στοιχεία που θα βοηθήσουν άμεσα τις χρηματιστηριακές εξελίξεις. Την μείωση των προμηθειών στα ομόλογα και την μείωση του κόστους χρηματιστηριακών συναλλαγών, τα οποία μπορεί να αποτελέσουν μοχλούς περαιτέρω ισχυρής ανόδου της αγοράς.

Ελληνικό χρηματιστήριο: Θα συνεχίσει την άνοδο κόντρα στην ευρωπαική υποχώρηση;

Kατά την σημερινή συνεδρίαση, o Γενικός Δείκτης ξεκίνησε ανοδικά στις 1.265 μονάδες (0,52%) και με αρκετά αυξημένους τζίρους στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης (3,5 εκατ σε διάστημα 10 λεπτών).

Το ισοζύγιο ανοδικών /πτωτικών διαμορφώνεται έντονα ανοδικά 3 ανοδικές για 1 πτωτική.

Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξάνεται κατά 0,5%, ο δείκτης Mid Cap έχει άνοδο 0,76%.

Στους επιμέρους κλάδους, την μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι τράπεζες (που ευνοούνται άμεσα από τις εξαγγελίες της Moody's) με 0,96%, Υγεία (0,93%), Τηλεπικοινωνίες (0,91%), Ταξίδια- Αναψυχή (0,88%), Εμπόριο (0,78%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα