Νέα
  • ΓΔ: 1209.34 +1.32%
  • Τζίρος: 71,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Οι αυριανές αποφάσεις της FED διαμορφώνουν μεικτές τάσεις στις αγορές

Πηγή: Pixabay

Με μεικτές τάσεις και οριακές μεταβολές ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές εν αναμονή των αυριανών (20/9) ανακοινώσεων της FED για τα επιτόκια αλλά και τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι ίσως η FED παγώσει για μικρό διάστημα τις αυξήσεις επιτοκίων αφού τα μεγέθη της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν ευάλωτα και δεν είναι σίγουρο εάν η αμερικανική οικονομία ξεπεράσει την ύφεση.

Κατά την έναρξη των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, ο γερμανικός DAX υποχωρεί οριακά (-0,05%), ο γαλλικός CAC αυξάνεται οριακά 0,04%, ο ιταλικός MIB αυξάνεται 0,28% ενώ ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 κινείται σταθεροποιητικά.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η χθεσινή πρώτη συνεδρίαση μετά την αναβάθμιση (διπλή) από την Moody's ήταν μάλλον απογοητευτική αφού η αγορά ακολούθησε τις προθέσεις ρευστοποιήσεων των ξένων επενδυτών. Ο Γενικός Δείκτης σταμάτησε στις 1.251 μονάδες και σήμερα θα δείξει εάν θα υπάρξει περαιτέρω υποχώρηση προς τις 1.240 μονάδες ή θα ανακάμψει, επιστρέφοντας προς τις 1.260 μονάδες. Οι τραπεζικές μετοχές δικαιούνται να κάνουν ένα ανοδικό βήμα αφού είναι αυτές που επωφελούνται περισσότερο από τις αναβαθμίσεις. Ο ΟΤΕ χθες είχε μία πολυ καλή συνεδρίαση και ουσιαστικά περιόρισε μόνος του την πτώση του Γενικού Δείκτη αλλά θα χρειαστεί να συνεχίσει ανοδικά για να επιστρέψουν οι επενδυτικές προσδοκίες στη μετοχή του. Μεταβλητότητα καταγράφηκε στις υπόλοιπες δεικτοβαρείς μετοχές για τις οποίες οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει εξελίξεων.

Aντίρροπες τάσεις στην έναρξη της συνεδρίασης

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 1.252 μονάδες με άνοδο 0,08%. Ισορροπημένο είναι το ισοζύγιο ανοδικών /καθοδικών μετοχών με 26 ανοδικές και 24 καθοδικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αυξάνεται κατά 0,18% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης MID Cap κατά 0,38%.

Τα τρόφιμα-ποτά είχαν άνοδο 1,82%, οι χρηματοοικονομικές 1,65%, το Εμπόριο 1,28% και οι τράπεζες 0,31%. Πτωτικά κινούνται οι τηλεπικοινωνίες (-0,52%), οι κατασκευές (-0,49%) και οι πετρελαικές (0,28%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα