Νέα
  • ΓΔ: 905.31 +0.36%
  • Τζίρος: 110,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Σταθερές οι αποδόσεις σε Ελλάδα και Ευρωζώνη

Ευρώ / Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου, μετά τη χθεσινή σημαντική μείωσή τους, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου να διατηρείται στο 1%. 

Μετά τη χειρότερη εδώ και χρόνια μηνιαία επίδοση τον Φεβρουάριο - όταν τα στοιχήματα ότι η δημοσιονομική στήριξη στις ΗΠΑ θα αυξήσει τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη ώθησαν τις αποδόσεις ομολόγων σε πολύ υψηλότερα επίπεδα παγκοσμίως - οι αγορές άλλαξαν πορεία χθες, με τις τιμές των ομολόγων να αυξάνονται σημαντικά, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και την Ασία. 

Η απόδοση των γερμανικών και των ιταλικών 10ετών ομολόγων παρέμειναν αμετάβλητες στο -0,34% και το 0,66%, αντίστοιχα

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στην πρώτη εκτίμηση για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, οικονομολόγοι προβλέπουν ότι ο ετήσιος  πληθωρισμός θα παραμείνει αμετάβλητος στο 0,9%, όπως και τον Ιανουάριο, ενώ ο λεγόμενος δομικός πληθωρισμός - που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των νωπών τροφίμων και της ενέργειας - θα μειωθεί στο 1,1% από 1,4%. 

Ωστόσο, τα στοιχεία που ανακοίνωσαν η Ιταλία και η Γερμανία χθες ήταν ελαφρά υψηλότερα από τις προσδοκίες. 

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών θα είναι και η ΕΚΤ, τα εβδομαδιαία στοιχεία της οποίας έδειξαν μία επιβράδυνση των καθαρών αγορών ομολόγων κατά τη διάρκεια των μεγάλων πωλήσεων την περασμένη εβδομάδα, ενώ πολλοί την καλούσαν να τις αυξήσεις. Η ΕΚΤ είπε ότι η επιβράδυνση οφείλεται σε μεγάλες αποπληρωμές ομολόγων. Στην εβδομαδιαία χρηματοπιστωτική ανακοίνωσή της, που αναμένεται σήμερα στις 16.00, θα φανεί η έκταση αυτών των αποπληρωμών. 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ