Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια ανόδου προς τις 1.210 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
Πηγή: Pixabay

Ακόμα ένα θετικό ξεκίνημα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα αλλά ουδείς μπορεί να προδικάσει το κλείσιμο των συνεδριάσεων , έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι ευρωπαικές συνεδριάσεις το τελευταίο διάστημα.

Στα πρώτα λεπτά των συνεδριάσεων, ο DAX αυξάνεται κατά 0,15%, ο CAC κατά 0,22%, ο ιταλικός MIB 0,2% και ο πανευρωπαικός Eurostoxx 50 ξεκινά με άνοδο 0,15%. Οι ξένες αγορές έχουν μπει εδώ και ένα δίμηνο σχεδόν, στη φάση της ακραίας μεταβλητότητας με τα πρόσημα μεταβολών των συνεδριάσεων να μεταλλάσονται πάνω από 2 φορές ενδοσυνεδριακά. Όσο τα προβλήματα με τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και την ανάπτυξη συνεχίζονται τόσο θα παραμένει η μεταβλητότητα.

Στις 1.207 μονάδες ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, είδαμε χθες μία βιαιόταταη διόρθωση στον Γενικό Δείκτη εξαιτίας κυρίως των ρευστοποιήσεων σε τραπεζικές μετοχές. Ακολούθησαν βεβαίως και πολλά άλλα μη χρηματοοικονομικά blue chips, με αποτέλεσμα ο Γεν. Δείκτης να βρεθεί στα χαμηλά ημέρας κάτω από τις 1.200 μονάδες (1.196 μ) και τελικά να διαμορφωθεί στο κλείσιμο στις 1.204 μονάδες.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται προς τις 1.207 μονάδες (άνοδος 0,27%). Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι θετικό σε αναλογία 2 προς 1.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE large Cap αυξάνεται 0,11% και ο δείκτης MID CAP κατά 0,56%. Την άνοδο καθοδηγούν οι τραπεζικές μετοχές (0,64%).

Ανακάμπτουν τα προσωπικά οικιακά προιόντα (δηλαδή η Jumbo) με (0,64%), οι τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ) συνεχίζουν την άνοδο με 0,51% και οι πρώτες ύλες (0,5%). Υποχώρηση έχει ο δείκτης των τροφίμων-ποτών (-0,71%

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ