Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα για Wall Street: Φούσκες οι τιμές, δεν θα αργήσει η διόρθωση

 Wall Street
Wall Street / Πηγή: AP Images

Τα χρηματιστηριακά ράλι στην Wall Street και αλλού μοιάζουν με φούσκες και τελικά θα υπάρξει διόρθωση, προειδοποίησε η κορυφαία εποπτική κινεζική Αρχή για τις τράπεζες.

«Οι χρηματοπιστωτικές αγορές διαπραγματεύονται σε υψηλά επίπεδα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες αναπτυγμένες χώρες, κάτι που είναι αντίθετο με την πραγματική οικονομία», δήλωσε ο Guo Shuqing, επικεφαλής της Κινεζικής Επιτροπής για την Εποπτεία Τραπεζών και Ασφαλιστικών Εταιρειών, σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Reuters και του Bloomberg. 

Ο Guo σημείωσε ότι τα κέρδη αυτών των στοιχείων ενεργητικού είναι το άμεσο αποτέλεσμα των μέτρων που πήραν κεντρικής τράπεζες και κυβερνήσεις το τελευταίο έτος για την ελάφρυνση του αντίκτυπου από την πανδημία του κορονοϊού. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι διορθώσεις είναι πιθανόν να γίνουν «νωρίτερα παρά αργότερα». 

Εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί πολύ σύντομα να υπάρξουν ροές ξένων κεφαλαίων στην Κίνα και να δημιουργήσουν αστάθεια, ο Guo είπε ότι η Επιτροπή του εξετάζει τρόπους για τον έλεγχο των εισροών αυτών, ενώ προειδοποίησε και για «επικίνδυνη» κερδοσκοπία σε κινεζικά ακίνητα. 

Τα σχόλια του Guo συνέβαλαν στην πτώση των ασιατικών αγορών, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί 1% και τον κινεζικό δείκτη CSI 300 να καταγράφει απώλειες 1,2%, ενώ και τα futures της Wall Street κινούνταν πτωτικά. 

Ο αναλυτής της OANDA, Jeffrey Halley, δήλωσε ότι τα σχόλια του Guo έγιναν σε μία ημέρα χωρίς πολλές ειδήσεις και είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο από ότι θα είχαν κανονικά. 

«Πριν την αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων την περασμένη εβδομάδα, κανίες δεν μιλούσε για φούσκες. Με μία εβδομάδα που οι τιμές κινούνται αμφίδρομα στις αγορές και όλοι πανικοβάλλονται για φούσκες», έγραψε ο αναλυτής, κάνοντας λόγο για σχιζοφρενική φύση των χρηματοπιστωτικών αγορών σήμερα. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ