Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χρηματιστήριο: Διολίσθηση κάτω από τις 1.160 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη

Πτωτικά ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές μετά την ψυχρολουσία των αμερικανικών αγορών χθες το βράδυ που έκλεισαν με μεγάλες απώλειες.

Το ντεκόρ του υψηλού πληθωρισμού σε συνδυασμό με την χαμηλή ανάπτυξη φοβίζει τους επενδυτές που σπεύδουν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη του 9μηνου. Κατά την έναρξη των συνεδριάσεων σήμερα ο γερμανικός DAX υποχωρούσε κατά (-0,69%), ο γαλλικός CAC (-0,4%), o ιταλικός MIB (-0,92%) και ο Eurostoxx 50 (-0,59%).

Eλληνικό χρηματιστήριο: Στις 1.159 μονάδες ο Γενικός Δείκτης κατά την έναρξη της συνεδρίασης

Με την υποδοχή της Optima Bank (η πρώτη τράπεζα μετά από 17 χρόνια που εισήχθη στο χρηματιστήριο) ο τραπεζικός κλάδος εμπλουτίζεται με μία ακόμη μετοχή, ενώ διευρύνονται οι επενδυτικές επιλογές.

Στην τελετή που διεξήχθη πριν από λίγο στην ΕΧΑΕ παρουσία του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα κ. Τσούνη, ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Τανισκίδης και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κυπαρίσσης τόνισαν την προσπάθεια που κατέβαλαν τα 4 χρόνια λειτουργίας της τράπεζας για να καταφέρουν να βρίσκονται στην είσοδο του ελληνικού χρηματιστηρίου. Χαιρετισμούς απεύθυναν, ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τσούνης, ο CEO της Alpha Bank κ Βασίλης Ψάλτης που ήταν βασική ανάδοχος της Optima Bank και η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλική Λαζαράκου.

Η έναρξη της συνεδρίασης, βρίσκει τον Γενικό Δείκτη να διολισθαίνει κάτω από τις 1.160 μονάδες με απώλειες (-0,75%). Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap υποχωρεί κατά (-0,94%) και ο FTSE Mid Cap (-0,42%).

O τραπεζικός κλαδικός δείκτης (-1,43%), οι κατασκευές (-1,24%), βιομηχανικές (-1,22%). Ανοδικά κινούνται οι εμπορικές (1,05%), τα ταξίδια-αναψυχή (0,11%).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ