Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ομόλογα: Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το sell off - Πάνω από 3% η απόδοση των 10ετών γερμανικών

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το sell-off των ομολόγων διεθνώς, με την απόδοση του 30ετούς αμερικανικού τίτλου να αγγίζει το 5%, για πρώτη φορά από το 2007 και του γερμανικού 10ετούς το 3%, για πρώτη φορά από το 2011, καθώς οι επενδυτές έχουν  πειστεί ότι οι κεντρικές τράπεζες θα κρατήσουν τα επιτόκια υψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε 4 μονάδες βάσης στο 4,47% αλλά παραμένει σημαντικά χαμηλότερη από του αντίστοιχου ιταλικού που έφθασε το 4,95%.

Σε χαμηλό εξαμήνου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι μαζικές πωλήσεις των ομολόγων ωθούν σε νέες απώλειες τις μετοχές διεθνώς, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να υποχωρεί 0,4% σε χαμηλό εξαμήνου και πλέον.

Η απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε 40 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση φέτος.

Πλησιάζει το 5% η απόδοση των 10ετών treasuries

Με την αντίληψη ότι τα αμερικανικά επιτόκια μπορεί να αυξηθούν και άλλο από τα σημερινά υψηλά επίπεδα 22 ετών, οι αποδόσεις των 10ετών treasuries προσεγγίζει επίσης το 5%, ωθώντας τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI σε χαμηλό εξαμήνου.

Το τελευταίο κύμα πωλήσεων προκλήθηκε από τα χθεσινά καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ καθώς και μία σειρά «σκληρών» δηλώσεων από αξιωματούχους της Fed.

Οι αγορές εκτιμούν ότι υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητα να αυξήσει η Fed το βασικό επιτόκιο τον Νοέμβριο και πάνω από 50% να συμβεί αυτό τον Δεκέμβριο.

Η Fed μπορεί να μην αλλάξει τη σημερινή στάση της σύντομα, σύμφωνα με αναλυτή του BlackRock Investment Institute στη Σιγκαπούρη. «Βλέπουμε όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι μπορεί μάλιστα να πρέπει να κάνουν περισσότερα», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg, προσθέτοντας ότι η σύσφιξη στις συνθήκες των χρηματοπιστωτικών αγορών θα συνεχιστεί, με πολλές λογικές αρνητικές συνέπειες.

Ο αντίκτυπος από την αναταραχή στα ομόλογα έχει επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες assets, με την τιμή του αμερικανικού πετρελαίου (WTI) να κινείται κάτω από τα 89 δολάρια το βαρέλι.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ