Νέα
  • ΓΔ: 1279.37 -0.06%
  • Τζίρος: 5,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΚΤ: Καθαρές αγορές ελληνικών ομολόγων 281 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο

Σε καθαρές αγορές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου ύψους 281 εκατ. ευρώ προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος λόγω της πανδημίας (PEPP).

Σύμφωνα με στοιχεία που αναρτήθηκαν στο site της, οι συνολικές αγορές ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ στο τέλος Σεπτεμβρίου ανέρχονταν σε 38,26 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου, με τον μέσο σταθμισμένο χρόνο ωρίμανσής τους να διαμορφώνεται στα 8,46 χρόνια. 

Για την Ευρωζώνη, οι καθαρές αγορές της ΕΚΤ μειώθηκαν κατά 338 εκατ. ευρώ στο ίδιο διάστημα και συνολικά διαμορφώνονταν σε 1,659 τρισ. ευρώ με μέση διάρκεια αποπληρωμής τα 7,64 χρόνια. 

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ έχει τερματίσει από πέρυσι τις καθαρές αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του PEPP, αλλά έχει ανακοινώσει ότι συνεχίζει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 τις επαναγορές, χρησιμοποιώντας τη ρευστότητα από την εξόφληση των τίτλων που λήγουν. Ωστόσο, υπάρχουν πιέσεις από «γεράκια» στο Δ.Σ. της ΕΚΤ να σταματήσουν νωρίτερα οι επαναγορές ομολόγων. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ