Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καγκελάριος: Η τραπεζική ομοβροντία και ο ισχυρός ΟΤΕ

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Οριακή άνοδος για τον Dow Jones , οριακή υποχώρηση για τον S&P 500 μιλάμε μάλλον για σταθεροποίηση. Τα εταιρικά αποτελέσματα θα δώσουν τις τάσεις μέσα στον Μάρτιο για τις ξένες αγορές. Γενικά, μετά την πρόσφατη περιπέτεια με τα αμερικανικά ομόλογα, η προτίμηση των μεικτών αμερικανικών χαρτοφυλακίων είναι 60% μετοχές-30% ομόλογα-10% διαθέσιμα (δολάριο).

Ευρωπαϊκές αγορές

Μετά την πρωινή αναζήτηση τάσης, ο DAX έδειξε και πάλι το δρόμο. Ξεπέρασε τις 14.000 μονάδες και προσπαθεί να κάνει βάση στήριξης πάνω από τα επίπεδα αυτά. Ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις (λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων) σε Γαλλία όπου ο CAC ξεπέρασε τις 5.800 μονάδες με αποτελέσματα από Danone και άλλες ισχυρές εταιρείες, ενώ θετικά κινούνταν τα χρηματιστήρια σε Ολλανδία, Ιταλία και Ισπανία που είναι οι υπόλοιπες «μεγάλες δυνάμεις». Γενικά, εάν δεν συμβεί κάτι έκτακτο η τάση είναι ανοδική για τις μετοχές. Αν συμβεί κάτι αρνητικό, αναμένεται αντιδράσει η ΕΚΤ που είναι «διαβασμένη» πια και θα ρίξει χρήμα.

Γενικός Δείκτης

Υψηλά διμήνου (σχεδόν) για τον Γενικό Δείκτη. Στις 4 Ιανουαρίου ήταν στις 822 μονάδες που μπορεί να τις ξεπεράσει άμεσα. Γενικότερα, έσβησε τον κακό Ιανουάριο και Φεβρουάριο και ποντάρει σε καλύτερες εξελίξεις. Ενδεχομένως να δούμε συσσώρευση μεταξύ 780-805 μονάδων εάν επικρατήσουν οι πωλητές στο επόμενο διάστημα. Αν κυριαρχήσουν οι αγοραστές θα δούμε νέα υψηλά προς τις 830-850 μονάδες. H άνοδος της Τρίτης είναι νωπή και θα πρέπει να... ωριμάσει κάπως.

Τράπεζες

Μπαράζ ειδήσεων για τον τραπεζικό κλάδο που ήρθε να υποστηρίξει και την μεγάλη ανοδική του κίνηση. Ο κλαδικός δείκτης κινήθηκε «ομοθύμως» ανοδικά κατά 5,76%. Σε όλα τα σχόλια, σας επισημαίναμε ότι οι τράπεζες έχουν πολλά σενάρια προς υλοποίηση. Μόνο που δεν περιμέναμε να σκάσουν όλα μαζί. Ομοβροντία.

Alpha Bank

Σε εταιρικό ομόλογο που θα ενισχύσει τα TIER 2 κεφάλαια θα προχωρήσει η Alpha Bank. Η έκδοση, ύψους περί τα 500 εκατ. ευρώ, θα ενισχύσει περαιτέρω τα κεφάλαια της Τράπεζας. Διαγράφει υπαξίες από τα NPL's και τα NPE's με την έκδοση αυτή. H τράπεζα θέλει να αξιοποιήσει τη θετική συγκυρία που υπάρχει και την αναζήτηση ευκαιριών. Το ζητούμενο είναι με ποιο επιτόκιο θα γίνει η έκδοση.

Eurobank

Tην δυναμικότερη ανοδική κίνηση του διμήνου πραγματοποίησε η μετοχή της Eurobank κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Ξεκόλλησε από τα επίπεδα του 0,55-0,66 που συσσώρευε τόσο καιρό. H Eurobank υπέγραψε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) στο πλαίσιο του «Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης», στηρίζοντας τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων με ευνοϊκούς όρους. Η Eurobank συμμετέχει στο νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο με ανώτατο ύψος χαρτοφυλακίου τα 150 εκατ. ευρώ.

Aegean

Αρκετό... ράλι έκανε από πέρυσι τον Απρίλιο (όταν ξεκίνησε το σχέδιο διάσωσής της). Τώρα έχει προεξοφλήσει σχεδόν όλα τα θετικά σενάρια και η εξέλιξη στον τουρισμό θα κρίνει τη συνέχεια. Πάντως η μετοχή χθες έφτασε αισίως τα 5,73 ευρώ (υψηλό ημέρας) και έκλεισε στα 5,69 ευρώ. Τα επίπεδα αυτά είναι αντίστοιχα αυτών που είχε πέρυσι στα τέλη Απριλίου. Στις 12 Μαρτίου οι μέτοχοι της εταιρείας καλούνται να αποφασίσουν για την διενέργεια Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ με κατάργηση ή περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών
μετόχων.

ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ συνεχίζει να σημειώνει πολύ ισχυρά λειτουργικά μεγέθη στην Ελλάδα αναφέρει η Citi. Τα έσοδα λιανικής έχουν γίνει θετικά παρά τις μακροχρόνιες αντιξοότητες (που επηρεάζουν ιδιαίτερα το B2B σε τομείς όπως η φιλοξενία) και όπως και με τον κλάδο της κινητής, η Citi εκτιμά ότι υπάρχει σημαντικό περιθώριο βελτίωσης κατά το άνοιγμα της οικονομίας. Ανέφερε βέβαια και το αυξημένο κατά 20% σε σχέση με πέρυσι μέρισμα στα 0,68 ευρώ. Μερισματική απόδοση της τάξης του 5,3% δεν βρίσκεις εύκολα.

Ευρωσύμβουλοι

Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης ετοιμάζει νέες κινήσεις. Τα προηγούμενα χρόνια λειτούργησε ως «θερμοκοιτίδα» για νεοφυείς επιχειρήσεις. Τώρα θα λειτουργήσει με διαφορετική μορφή. Πιθανόν ως venture capital αλλά υπάρχουν και άλλες σκέψεις για την εισαγωγή ξένων επενδυτών. Θα δείξει τι θα προκρίνουν οι μέτοχοι. Ο κ. Κοντομηνάς που είχε μετοχική παρουσία πάνω από 5% πριν από χρόνια (μέσω της Prime Insurance) μείωσε κάτω από 1,5%.

JUMBO

Να περιμένουμε κάτι καλό; Εκδίδει δελτίο τύπου με μειωμένα αποτελέσματα και και ξαφνικά τελειώνει τη συνεδρίαση με άνοδο 5,33% στα 14,22 ευρώ.

«Πράσινη ανάπτυξη» και αυτοκινητοβιομηχανίες

Στην Αστυπάλαια πήγε η VW, στην Χάλκη πάει η Citroen.

  • Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν ως επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή για οιανδήποτε απόφαση ή ενέργεια, πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών, όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει. Αντίθετα, εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών - επισκεπτών της ιστοσελίδας να αξιολογήσουν τις πληροφορίες αυτές και να ενεργήσουν στη συνέχεια βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειομένης οποιασδήποτε ευθύνης της ιστοσελίδας.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ