Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα: Αύξηση των αποδόσεων στις επανεκδόσεις 5ετών και 10ετών

Πηγή: Pixabay
Πηγή: Pixabay

Αύξηση των αποδόσεων σημειώθηκε στις σημερινές επανεκδόσεις 5ετών και 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε σχέση με αυτές που είχαν καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες.

Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου,σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, διαμορφώθηκε στο 3,85%, από 3,30% που είχε διαμορφωθεί στη δημοπρασία του Ιουλίου 2023. Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν στα 542 εκατ. ευρώ έναντι 150 εκατ. ευρώ που επεδίωκε να αντλήσει το Δημόσιο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,34% από 4,01% τον Σεπτέμβριο, ενώ οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 947 εκατ. ευρώ.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΟΔΔΗΧ, σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Η δημοπρασία είχε προαναγγελθεί από τον ΟΔΔΗΧ στις αρχές του καλοκαιριού όταν ο Οργανισμός ανακοίνωσε το πρόγραμμα δημοπρασιών ομολόγων για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

 Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί άλλη μία ακόμη δημοπρασία για τις 15 Νοεμβρίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ