Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΓΟΡΕΣ

Στο... κόκκινο οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές - Πτωτική εκκίνηση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

H Aθήνα βρίσκεται στο προσκήνιο των ευρωπαϊκών οικονομικών εξελίξεων λόγω της Συνεδρίασης του Δ.Σ της ΕΚΤ και της παρουσίας της κ. Λαγκάρντ.

Οι εκτιμήσεις όλων είναι ότι η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε άλλες αυξήσεις επιτοκίων αντιλαμβανόμενη ότι το «σκοινί» της ανάπτυξης μπορεί να σπάσει (εάν δεν έχει ήδη σπάσει για ορισμένες οικονομίες). Ωστόσο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν με έντονη πτώση την σημερινή συνεδρίαση.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά (-1,35%), ο γαλλικός CAC (-1,19%) , o ιταλικός MIB (-1,21%) και ο πανευρωπαϊκός Eurostoxx 50 (-1,3%). Η πτώση προέρχεται και από την διόρθωση στις ΗΠΑ και την Ασία αλλά κυρίως λόγω της ανησυχία που υπάρχει για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Πτώση με προσπάθεια στήριξης πέριξ των 1.180 μονάδων

Πτωτικό είναι και το ελληνικό χρηματιστήριο αλλά με ελεγχόμενη υποχώρηση σε δείκτες και μετοχές κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης. Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να στηριχθεί σε επίπεδα πέριξ των 1.180 μονάδων κυρίως μέσω της ανοδικής αντίδρασης της μετοχής του ΟΤΕ και της Coca Cola HBC. Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης διαμορφώνεται στις 1.176 μονάδες με υποχώρηση (-0,7%). Το ισοζύγιο ανοδικών / πτωτικών είναι έντονα καθοδικ΄με 12 μετοχές να αυξάνονται και 36 να υποχωρούν.

Ο δείκτης FTSE Large Cap υποχωρεί κατά (-0,8%) και ο δείκτης Mid Cap κατά (-0,56%). Στους επιμέρους κλάδους, την μεγαλύτερη υποχώρηση έχουν οι τράπεζες (-1,9%), οι Κατασκευαστικές (-1,24%), οι πρώτες ύλες (-0,87%). Ανοδικά όπως αναφέραμε ήταν οι τηλεπικοινωνίες και τα τρόφιμα ποτά. O στόχος για την σημερινή-δύσκολη- συνεδρίαση είναι να μην απομακρυνθεί ο Γενικός Δείκτης (και βέβαια οι επιμέρους μετοχές) από τα επίπεδα των 1.180 μονάδων.

Οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων , οι διανομές μερισμάτων και οι επιχειρηματικές κινήσεις είναι παράγοντες που μπορούν να αντισταθμίσουν την πτώση συγκεκριμένων μετοχών. Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα γ' τριμήνου (9μηνου) και η Μυτιληναίος και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν πολύ ανοδικά (διψήφιες αυξήσεις σε όλα σχεδόν τα βασικά μεγέθη)

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ